MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır düzenlediği geniş katılımlı bir basın toplantısıyla, 22 Şubat tarihinde yapılacak olan il kongresinde tekrar aday olduğunu çıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Sinop İl Teşkilatı 22 Şubat tarihinde yapılacak olan olağan il kongresine hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Ceyhan Demir'in il başkanlığına adaylığını açıklaması ardından, Cumartesi günü de mevcut il başkanı Ali Çakır, ilçe başkanları ve teşkilat üyelerinin katılımıyla bir basın açıklaması yaptı. 

Konuşmasına Merhum Alparslan Türkeş'in, 'Ne zaman Sinop'tan bir milletvekili çıkartırsanız, o zaman MHP iktidar olacaktır' sözüyle aşlayan Ali Çakır, bu sözü kendilerine vasiyet olarak kabul ettiklerini söyledi. MHP'yi iktidara taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Ali Çakır açıklamasında şunları söyledi; "Milliyetçi Hareket Partisi 11. Olağan Büyük Kurultayı’na giderken, Türkiye genelinde birçok il ve ilçe kurultayları coşkulu katılımlarla devam etmektedir. Bu kapsamda, Milliyetçi Hareket Partililer, Sinop’umuzun tüm ilçe kurultayları tamamlanmış ve partimizin Tek Başına İktidara ulaştırma ülküsüyle Sinop’umuzu harekete geçirecek kadroları seçme aşamasına gelinmiştir. Sinop İl kurultayının 22 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilmesi kararlaştırılmış ve tüzük gereği işlemler tamamlanarak Sinop İl Başkanlığımız tarafından yasal başvuru yapılmıştır. Bu demokratik yarış ve süreç de bundan öncekiler gibi partimizin çizgisine ve ahlakına, partililerimizin vakarına uygun olarak sonuçlanacaktır. Kurultayla kırk altı yıldır siyasetimizi bugünlere taşıyan milliyetçi-ülkücü irade yine tecelli edecek, partimizi yarınlara taşıyacak yönetim kadrolarının seçiminde belirleyici olacaktır. Sinop’umuzun makûs talihini yenmek için durmaksızın çalışmaya kararlı olan şahsım, yönetimim, değerli ilçe başkanlarım, yönetim kurulları ve bu kutlu yolda birlikte yürüyeceğimize inandığım teşkilatımızın mihenk taşı olan değerli delegeleri adına Milliyetçi Hareket Partisi Sinop İl Başkanlığına resmen aday olacağımı ilan ediyorum.

Kongremize bekliyoruz
Kurultayımızda alınacak kararların Sinop’un kutlu geleceğinde bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Büyük Kurultayımızın milletimize, demokrasimize, partimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, bütün dava arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum. Gönüllerindeki vatan sevgisine, kalplerindeki millet aşkına,  gözlerindeki mücadele azmine şahit olmaktan gurur duyduğum ülküdaşlarıma bu vesileyle bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm Sinoplu Hemşerilerimi 22 Şubat 2015 Pazar Günü saat 10.00’da gerçekleşecek olan Sinop il kurultayımıza davet ediyorum"
Editör: Vitrin Haber