Partisinin 1. Olağan Gerze İlçe Kongresine katılmak için Sinop’a gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; “haksızlığa ve zulme uğrayan her vatandaşın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan Gerze İlçe Kongresine katılmak üzere Sinop’a geldi.

Beyaz Otelde gerçekleştirilen 1. Olağan Gerze İlçe Kongresine katılan Ali Babacan partililer tarafından slogan ve alkışlarla karşılandı. 

Kongrede konuşan Babacan, DEVA Partisi olarak, haksızlığa ve zulme uğrayan her vatandaşın yanında olmaya devam edeceklerini belirterek Meclis kürsülerinden yargı mensuplarına yönelik had bildirilmesine artık "dur" denilmesinin zamanının geldiğini söyledi. 

Şimdiye kadar haksız yere özgürlükleri kısıtlananların her zaman yanında olduklarını ve bundan sonrada olmaya devam edeceklerini belirten DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sözlerine şöyle devam etti; “ Her nerede olursa olsun zulme ve haksızlığa uğrayan yanında olmaya devam edeceğiz. Hak ihlalleri yapıldığına dair kararların altına imza atan yürekli hakimlerin de yanında olacağız.

Maalesef Anayasa'nın hükümlerinin her gün ihlal edildiği bir ülkede hukukun üstünlüğünden bahsetmek mümkün değil. Hukukun olmadığı bir ülkede de iyiye giden bir ekonomiden söz etmek mümkün değil. Boşa kürek çekmesinler, boşuna uğraşmasınlar. Sağlam bir ekonomi ancak sağlam bir hukukun temeline oturur".

Babacan, kongrenin ardından ilçede esnaf ziyaretinde bulunarak Sinop Merkez’e hareket etti. Babacan Sinop’ta esnaf ziyareti, Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti, STK’larla buluşmasının ardından basın toplantısı gerçekleştirdi.