İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener iki günlük Sinop programı kapsamında ilk gün yaşanan sel felaketinde büyük yara alan Ayancık ve Türkeli ilçelerindeki inceleme ve ziyaretinin ardından ikinci gün ilk olarak Durağan ve Boyabat ilçelerini ziyaret ederek esnafların sorunlarını dinledi.

Daha sonra Sinop Merkeze hareket eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Sinop merkezde Sakarya Caddesinde yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı. Sakarya Caddesi üzerinde bulunan esnafları ziyaret ederek esnafları dinledi.
Sakarya Caddesinde vatandaşlara hitap eden Akşener 20 Ocak 2020 tarihinden itibaren ilçe ilçe Türkiye’yi gezerek esnaflarla bir araya geldiğini ve esnafların sorunlarını dinlediğini belirtti.

ESNAFIN DERDİNİ DİNLİYORUM
Gezdiği bölgelerde ziyaret ettiği esnafla iktidar partisini yada başka bir partiyi yermediğini ve kendi partisini de övmediğinin altını çizen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; “Normal şartlarda sadece esnafı geziyorum, esnafın dükkânında rastladığım işsiz genç, tarımdan dışarı çıkmış insanlar, tencere kaynatamayan kadınlar, atanamayan öğretmenler, besicilikte iflas etmiş kardeşlerim ve ziyaret ettiğim esnaf hangi işle meşgulse o esnafın derdini dinleyerek dolaşıyorum. O dükkândan içeri girdiğim zaman iktidar partisini yermiyorum, başka bir partiyi de yermiyorum, kendi partimi de övmüyorum, propaganda da yapmıyorum; sadece sizin dertlerinizi dinliyorum. 20 Ocak 2020’den beri ben ilçe ilçe geziyorum ve sadece esnaf geziyorum” dedi.

SİYASETÇİLER HİZMET ÜZERİNDEN REKABET ETMELİ
Siyasetçilerin hizmet üzerinden rekabet etmesi gerektiğini söyleyen Akşener sözlerini şöyle sürdürdü; “Yün yumaklarıyla siyaset birbirini meşgul ediyor. Bu arada sizleri görmüyoruz, sizin derdiniz nedir gözünüzün içine bakıp onu anlayamıyoruz. Şuculuk, buculuk üzerinden oy verir oldunuz ve çırak çıkan da sizsiniz. Ben şunu yapmaya çalışıyorum; ben de dahil her siyasetçi buraya gelmeli ve sizin dertlerinize çözüm üzerinden konuşmalı. Bizimle ilgili vereceğiniz notları onun üzerinden vermelisiniz. Biz siyasetçilerde hizmet üzerinden rekabet etmeliyiz, şucuymuş bucuymuş sizin tencerenizi kaynatmıyor. Bu tür mücadeleler sizin işsiz gencinize iş, istihdam yaratmıyor. Zincir marketleri ortadan kaldırmıyor. Ben esnafı dinledikçe, esnafın müşterilerinin derdini dinledikçe dikkat çeksin diye önce grup konuşmama koydum, arkasından milletvekili arkadaşlarım önergelerini verdiler ve biz sizin derdinizi düzenli gündemde tutmaya devam ettik”. 

Editör: Vitrin Haber