Doğa Ergün, Gerze Belediye Başkanlığına Aday Adaylığını açıkladı. Gazetemize konuşan Ergün, vatandaşlara kendini tanıtarak ilçemize dair ideallerinden ve projelerinden bahsetti. Gerze'de sosyal bir belediyecilik olmadığının aşikar olduğunu söyleyen Ergün, Gerze'ye hizmet noktasında ellerini taşın altına koyacaklarını belirtti.
"Bismillah Diyerek Yola Çıkıyoruz"
Doğa Ergün, "Gerze için iddiamız var. Gerze için aşkımız var. Bur da doğduk, bur da büyüdük, Gerze'mizin gelişimi noktasında, yıllarca edinmiş olduğumuz bilgi, beceri ve tecrübeyi, Gerze için kullanmak istiyoruz. Gerze'ye emekli olup gelmektense, Gerze'de çay bahçesi ile iskele arasında mekik dokuma yapmaktansa, gençliğimizde Gerze'ye hizmet edebilmek, Gerze'nin yatırımlarını, Gerze'nin sorunlarını, Gerzelinin sorunlarını çözebilmekle ilgili vatandaşımıza yardımcı olmak , çözüm üretmek için Gerze'deyiz. Yeniden yapılanan bir Gerze'nin ileriye dönük bundan 20 yıl sonrasını ve 50 yıl sonrasını planlamayla ilgili vizyonu açık, hükümet ile bağlantıları olan, genç dinamik bir ekip kurmak istiyoruz" diyerek açıklamalarını sürdürdü.
"Millet Hizmet Bekliyor"
"Gerze'miz doğasıyla deniziyle tertemiz bir ilçe. Gerze'miz gelişiyor büyüyor. Millet Hizmet Bekliyor. Gençlik merkezimiz henüz yok, hala gençlik merkezi sorunu çözülemedi. Gerze'mizin doğru düzgün futbol sahası yok. Çamurun içerisinde gençliğimiz spor yapmaya çalışıyor. Sporun çeşitliliğini Gerze'de artıracağız. Yapılacak olan branş sayısını artıracağız. Gençlerimize bu merkezlerimizde her türlü eğitimin verilmesini sağlayacağız. Sosyal Projeler kadar inşaat projelerimizde önemlidir. İnşaat projelerimiz için öncelikle bütçe olanakları değerlendirilecek, Gerze'nin ve Gerzelinin parasını en iyi şekilde kullanarak yatırımlarını yapacağız. Bunu yaparken de ilçe muhtarlarımız, ilçe halkı, belediyedeki çalışma arkadaşlarım ve personelimiz ile planlayarak hedefe ulaştıracağız. Amacımız Gerze için hizmet edebilmek" dedi. Doğa Ergün Gerze'de acil olarak yapılması gereken hizmetleri de şu şekilde sıraladı.
"Otopark Sıkıntısı Çözülmeli"
"Hızlı bir şekilde Hükümet Konağı projesi ele alınarak, değerlendirilmesi ardından pazar alanımızın dönüşümü gereklidir. Çünkü Gerze'nin ciddi bir otopark sıkıntısı var. Gerze pazar yeri cuma günleri harici kullanılmayan bir alan, oradaki alan projelendirilerek otopark sıkıntımızı giderecektir. Aynı şekilde Hükümet Konağı için yapılacak projede otopark alanı bulundurulması , Gerze'deki kent meydanının biraz daha genişletilerek, büyütülerek geniş bir alan kazandırılması, hemen ardından sosyal projeler yapılacak."
 "Yaşlılar Bir Binaya Tıkılmamalı"
 "Kadınımıza gencimize, yaşlımıza projelerimiz olacak. Hizmet bekleyen geniş bir kesim var. Yaşlıları bir binaya tıkıp binada onları bir araya getirmek değil de, yaşlılara evinde hizmet edilmesi için elimizdeki bütün imkanları seferber edeceğiz. "
"Yeni Otogar Kazandıracağız"
"Gerze garajının bulunduğu yerden alınması gerekiyor. Tabi bunu oradan kaldırırken ilçe esnafımızın zarar görmeyeceği şekilde, ilçe esnafımıza yeni alan ve gelir kapıları açacak şekilde oradan taşımamız gerekir. Bu noktada hep birlikte istişare ederek en doğruyu bulmaya çalışacağız. Şu anki alanın yetersiz olduğu biliniyor. En modern ve Gerze'ye yakışır şekilde yeni bir otogar kazandıracağız veya mevcut Garajı en rantabl bir şekilde değerlendirmeye modernize etmeye çalışacağız" dedi.
Doğa Ergün Kimdir?
1984 yılında Gerze'de doğdu. İlkokulu Gerze Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda, Ortaokul ve Liseyi Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinde Yabancı Diller Bölümünde tamamladıktan sonra eğitim hayatına Kocaeli'de devam etti. Kocaeli üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümünden 2007 yılında mezun oldu. Üniversite yıllarında çeşitli öğrenci topluluklarında yöneticilik ve başkanlık yaptı. Üniversite eğitimi ile eşzamanlı 2005-2009 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübünde Spor Uzmanı olarak çalıştı. Gerze'de esnaf bir ailenin ferdi olarak uzun yıllar gıda,beyaz eşya, mobilya ve şehirlerarası nakliye sektöründe ticaretle uğraştı. Vatani görevini 2010 yılında Ankara İl Jandarma Alay Komutalığından "Üstün Hizmet Belgesi" ile tamamladı. 2010 yılında 28 ayrı branşta 250'si Milli sporcu 6500'ün üzerinde sporcusu olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübüne Kulüp Müdürü olarak atandı. Aynı yıllarda Türkiye Judo Federasyonu,Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu, Türkiye Buz Pateni Federasyonlarında çeşitli kademelerde görev aldı. 2014 yılında atandığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü görevinde başta Ak Parti Yerel Yönetimler "Gençlik ve Belediye" temalı yarışmada birinci olan Kılavuz Gençlik Modeli, Ücretsiz Spor Okulları Projesi, Sporcu Sağlığı ve performans Analiz Merkezi, Doğru Hamlede Buluşalım Satranç Projesi, Polis Okulu, Askeri Okullar, Besyo Hazırlıkları Kursları, 29 Ekim Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu, Gençlik Kampları; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Spor Tesisi İşletmeciliği ile ulusal ve uluslararası, birçok üst düzey organizasyona başarıyla imza attı. 2016 yılında Derince Belediye Gençlik ve Spor Müdürlüğünün kurucu müdürü olarak göreve başlamış ve halen aynı görevi ifa etmektedir. Aynur Ergün ile evli olan Doğa Ergün iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.



 
Editör: Vitrin Haber