AK Parti Sinop İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü” kapsamında parti binası önünde bir araya gelen AK Partililer, ellerinde taşıdıkları dövizlerle Sakarya caddesi üzerinden Uğur Mumcu meydanına yürüdü.

81 ilde eş zamanlı düzenlenen etkinlikte bir açıklama yapan AK Parti Sinop Kadın Kolları Başkanı Nurdan Altınkök, AK Parti’nin 17 yılı aşkın iktidarında bu kanayan yaraya derman olmaya çalıştığını ifade etti. Altınkök; “Bugün “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü” Biz AK Kadınlar olarak aşağıdaki çağrımızı sadece kadınlara değil, insanlıktan bir nebze nasibini almış herkese yapmak üzere, 81 ilimizde eşzamanlı olarak toplanmış bulunmaktayız.
Bizler AK Parti’nin 5 milyona yaklaşmış kadın üyesi adına, genel geçer cümleleri kurmak ve “dostlar alışverişte gözüksün” misali buluşmalar için toplanmadık. 
17 yılı aşkın iktidarımızda, her daim ortaya koyduğumuz samimiyet ve sorumluluk bilincimizle bu derinden kanayan yaraya derman olmaya çalıştık. 
“Kadınlara Karşı Ayrımcılık Irkçılıktan Beterdir” diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve değerli hanımefendinin, her platformda göstermiş oldukları samimi duyarlılıkları milletimizin malumlarıdır. Yıllardır sürdürdükleri kapsamlı mücadeleler ile kadına ve aslında insana yakışır hak ve adaletin tesisinde büyük kazanımlar elde edilmiştir” dedi. 

ŞİDDETİN DİNİ, İNANCI, KÜLTÜRÜ VEYA MİLLİYETİ OLMAZ
Açıklamasında, şiddetin dini, inancı, kültürü veya milliyeti olmadığının altını çizen AK Parti Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Altınkök, bu  zulmü işleyen zalimlerle mücadelenin şart olduğunu söyledi. Altınkök; “Katliam her yerde katliamdır, kimse savunamaz ve sonuna kadar da katiller ile mücadele şarttır. “Zalimin zulmü varsa, mazlumun da Allah’ı vardır.” Sözüne uygun olarak biz AK Kadınlar, yeryüzünde Allah’ın verdiği canları korumak için her türlü mücadelede yer alacağımızı yineliyoruz, samimi olan her dayanışma çabasına da VARIZ diyoruz. 
Devlet olarak da, parti olarak da bizler ne kadar sorumluluklarımızın bilincinde olsak da; biliyoruz ki bu ahlaksız, acımasız ve aşağıların aşağısı konumdaki canavarların, zalimlerin ve katillerin bitmez tükenmez saplantıları, bozuk ruh ve karakterleri ve daha pek çok sapkın düşünceleri dünyada yayılarak artmaktadır.
Bu acı hadiseler karşısında ülkelerin, şehirlerin, mahallelerin veya apartmanların içine münferit olarak yayılmış, adeta birer virüs gibi sızmış bu hastalıklı hücreleri teker teker ayıklayıp bertaraf etmek için tüm tarafları dayanışmaya davet ediyoruz. 
AK Kadınlar, olarak bizler ilk günkü hassasiyetimiz ve titizlikle, bu konuda tavizsiz duruşumuzu göstermeye devam edeceğiz. 
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, her türlü şiddete karşı turuncu çizgimizi çekiyoruz. 
Aynı duyarlılığa sahip toplumumuzun tüm bireylerini de turuncu çizgilerini çekmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber