Türkeli Esnaf Kefalet Salonu’nda gerçekleşen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

AK Parti Türkeli İlçe Başkanı Adem Ünal açılışta yaptığı konuşmada, genel merkez tarafından 8 Aralık 2016 tarihinde İlçe Başkanlığı görevine getirildiğini söyledi. Göreve getirilmesiyle yeni yönetimle birlikte referandum çalışmalarına başladıklarını ifade eden Ünal, şöyle konuştu: “Birlik ve beraberlik içerisinde geçirdiğimiz referandum süresince elimizden geleni yaparak, Sinop’ta az bir farkla en çok ‘Evet’ oyu veren ilçe sıralamasında yüzde 78 ile üçüncü olduk.

Referandum sonrasında ilçemizde devam eden ve planlanan yatırımlarımızı il ve ilgili bakanlık düzeyinde gerekli girişimlerde bulunarak, durma noktasına gelen yatırım programlarını hızlandırdık. 
İlçemizin kanayan yarası haline gelen Karadeniz Sahil Yolu çalışmaları, ilçemiz ve 16 köyde yaşanan içme suyu sorununu çözecek zimari göleti çalışmaları, yıllardır yapılamayan Emniyet Müdürlüğü hizmet binası çalışmalarını hızlandırdık. İlçemizin ihtiyacı olan modern Hükümet Konağı, Gençlik Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi yeni hizmet binalarının yapımı için girişimlerde bulunulması, İmam Hatip Ortaokulu, 100 kişilik öğrenci yurdu, meslek atölyelerinin yapılması, yatılı bölge okulunun ve ilçe spor salonunun yenilenerek modern haline getirilmesi gibi çalışmaların ödeneklerinin çıkartılması ve ihalelerinin gerçekleştirilmesini sağladık. Yine köylerimizde KÖYDES ve Birlik vasıtasıyla ilçemiz ve köylerimizde büyük çalışmalar yaptık.” şeklinde konuştu. 
Ünal’ın konuşmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Veysel Şahin, ilçemiz köylerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, yaptığı konuşmada, 2019 seçimlerinin diğer seçimlerden daha farklı olduğuna dikkat çekerek, “Türkeli ilçemizde belediyemizi AK belediye ile buluşturmak zorundayız. Türkeli’ne daha farklı hizmetler yansıtmak mecburiyetindeyiz.” dedi. 

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, konuşmasında, Türkelililere ilçede eksikliği hissedilen 11 yatırımın takibini yapmak için söz verdiğini ve bu sözleri yerine getirdiğini belirterek, “İlçemizde 11 yatırımın aksama sebebi, işin üzerinde takibinin yapılmaması. Söz verdiğimiz günden bu yana 11 yatırımın 4’ünün ihalesi yapılarak çalışmalarına başlandı ve Türkelimiz bu hızlı değişimin etkisini görmeye başladı.” dedi. 

ÇATALZEYTİN’DEN SİNOP’A KADAR SICAK ASFALT YAPILACAK 
Çatalzeytin’den Güzelkent’e kadar yapımı süren yolun maliyetinin 250 milyon lirayı bulduğunu belirten Milletvekili Maviş, “İhale bedeli 180 milyon liraydı, proje değişiklikleriyle beraber 250 milyon liraya mal oluyor. Buradan söylüyorum, bu yol olmuyor böyle. Buranın sathi kaplama olmaması lazım. Zamanında maalesef sathi kaplama olarak ihalesi yapıldı ama çalışmalar bitsin, burayı sıcak asfalt yapacağız. Aynı şekilde Güzelkent’ten Ayancık’a, Ayancık’tan da Sinop’a kadar bu hat tamamlanacak. İnşallah önümüzdeki günlerde Ayancık’tan Sinop’a olan hattın da 10 kilometresinin ihalesi yapılacak, aynı burada olduğu gibi 40 metre deniz doldurulmak suretiyle bölünmüş sıcak asfalt standardında projenin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak.” dedi. AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’e ve AK Parti Türkeli eski İlçe Başkanı Murat Karahan’a plaket takdim edildi. Tek liste ile yapılan seçimde, ilçe başkanlığına Adem Ünal seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerine ise Niyazi Özçelik, Nihat Demircan, Atakan Arslan, Hasan Türkgeldi, Recep Samet Çetin, Hasan Özdemir, Resul Taşdelen, Bahattin Çetinkaya, Hasan Yaman, Doğan Türkoğlu, Elif Ekser, İbrahim Şentürk, Hayriye Filiz, Öznur Demirkıran, yedek üyeliklere ise Yusuf Öztürk, Gökhan Gün, Muhammet Ali Şahin, Coşkun Gökçe, Muhammet Aslan, Önder Can, Osman Gürleyen, Salih Yıldız seçildi. Kongreye, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, AK Parti Sinop ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, AK Parti Sinop İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile MHP Türkeli İlçe Başkanı Murat Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

turkelihaber.com
 
Editör: Vitrin Haber