AK Parti Sinop Merkez İlçe 7. Olağan Genel Kurulu, Sinop Kültür Merkezinde büyük bir katılımla yapıldı.

Divan Başkanlığını AK Parti Kırşehir Milletvekili ve Sinop İl Koordinatörü Mustafa Kendirli'nin gerçekleştirdiği genel kurulda, divan başkan yardımcılığını İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Hasan Özcan, katip üyelikleri ise İl Kadın Kolları Başkanı Remziye Eda Özvin, İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Can Al ve İl Kurucular Kurulu Üyesi Osman Aksu yaptı.  

Divanın teşekkürlü ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu'nun seslendirdiği 'Ey Şehir' adlı şiir Sinop fotoğrafları eşliğinde izlendi. Büyük alkış alan şiir sonrası Başkan Şanoğlu genel kurula hitap etti.

HATA BİZİM HATAMIZ, EKSİKLİK BİZİM EKSİKLİĞİMİZ
Konuşmasına bir özeleştiri ile başlayan Başkan Faruk Şanoğlu, son yerel seçimlerde il genelinde ciddi bir başarı elde ettikleri halde Sinop Belediyesini kazanamadıklarını anımsattı. Şanoğlu: "Sonuçla ilgili Sinoplu seçmeni asla suçlamadık, suçlamayacağız. Hata bizim hatamız, eksiklik bizim eksikliğimizdir. AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı olarak almam gereken tüm sorumluluğu alıyor, bu kutlu görevi bize tevdi eden büyüklerimizden ve teşkilatımızdan hiç bir bahanenin arkasına saklanmaksızın özür diliyorum" dedi.

Başkan Şanoğlu konuşmasını alışılagelmişin dışında farklı bir uslup ve sunumla sürdürdü. Şanoglu'nun konuşması büyük alkış aldı. Şanoğlu'nun konuşması ardından AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, AK Parti Kırşehir Milletvekili ve Sinop İl Koordinatörü Mustafa Kendirli ve AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun'da birer konuşma yaptı. Yapılan protokol konuşmaları sonrası yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir-gider hesap raporu okunarak oylandı ve seçimlere geçildi. Başkan Faruk Şanoğlu'nun tek liste ile girdiği genel kurulda oyların tamamını alan Şanoğlu güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi.  

İŞTE YENİ YÖNETİM
Faruk Şanoğlu başkanlığında oluşan yeni yönetim ise şöyle: Şevket Kaya, Ahmet Dikmen, Sedat Bayrak, Ercan Tuna, Ramazan Ustabaş, Cihan Candar, Ufuk Öztürk, Murat Ayyıldız, Aysel Cebi, Yasemin Aksoy, Hülya Kocabaşoğlu, Aylin Yıldırım, Mustafa Demir, Oktay Yoğutçu, Semiha Taban, Gülsüm Başcan, Ahmet Yılmaz, Mustafa Akgün, Nazmiye Balcı.

Genel Kurula: Teşkilattan Sorumlu Karadeniz Bölge Koordinatörü AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, AK Parti Kırşehir Milletvekili ve Sinop İl Koordinatörü Mustafa Kendirli, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile teşkilat mensupları katıldı. 

Editör: Vitrin Haber