AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanlığı tarafından köy ve mahallelerde başlatılan “Kış Sohbetleri” kapsamında bugüne kadar toplam 10 köy ve mahallede vatandaşlarla buluştu. Mart ayının sonuna kadar devam etmesi planlanan köy ziyaretleri, koronavirüs salgınıyla alakalı tedbirler kapsamında istemeden de olsa erken sonlandırıldı.

Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu’nun yanı sıra, İl Genel Meclisi Üyeleri, İl ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı çalışma kapsamında köyleri ziyaret eden heyet, burada köy sakinleriyle AK Parti Hükümetinin icraatlarını ve Sinop’taki yatırım çalışmalarını paylaştı. Ayrıca Türkiye’yi ilgilendiren ulusal ve uluslararası güncel meseleler de kış sohbetlerinde masaya yatırıldı.

Köylülerin sorun ve taleplerinin de dinlendiği ziyaretlerde pek çok problem hızlı bir şekilde çözüm bulurken, Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu ve beraberindeki heyet, gittikleri her köyde o köyün en yaşlısını veya bakıma muhtaç engelli bireyini de evlerinde ziyaret ettiler.

“SAMİMİYET, DERTLEŞME VE BİR ARADA OLMA”

AK Parti’nin her daim vatandaşlarla hemhal olduğunu dile getiren Merkez İlçe Başkanı Şanoğlu, “Bizler sadece seçimden seçime köylümüzün kapısını çalan bir parti olmadık. Bizi milletin partisi yapan unsur da hemşerilerimizle kurduğumuz samimi diyaloğumuzdur. Bu vesileyle başlattığımız kış sohbetleri kapsamında; AK Partimize oy veren, destek olan ve yetki kazandıran seçmenimizin, bize sorunlarını rahatlıkla anlatabileceği, çalışmalarımız hakkında bilgi edinebileceği, hatta yeri geldiğinde bize hesap sorabileceği ama karşılıklı gönül bağımızı ve sevgi iklimimizi daha da güçlendirecek samimi bir ortam oluşturmak istedik. Hamdolsun planladığımız gibi de oldu. Her hafta bir mahalle veya köyümüzde hemşerilerimizle buluştuk. Soğuk kış akşamlarında onların güler yüzü ve misafirperverliğiyle içimiz ısındı. Özlem duyduğumuz çocukluğumuzun kış akşamlarında olduğu gibi; samimiyet, dertleşme ve bir arada olma duygularını dolu dolu yaşadık. Amacımız da zaten bu duyguları yaşatmak ve köylümüzle hakiki bir gönül ilişkisi kurmak” dedi.

“KORONAVİRÜS SALGINI NEDENİYLE TEDBİREN ZİYARETLERİMİZİ SONLANDIRDIK”

Mart ayının sonuna kadar devam etmesi planlanan köy ziyaretlerini, koronavirüs salgınıyla alakalı tedbirler kapsamında sonlandırmak durumunda kaldıklarını belirten Şanoğlu, “Kış sohbetleri vatandaşımızla buluşmak, kendimizi anlatmak, ihtiyaç ve talepleri dinlemek, uygulanacak yerel ve ulusal projelerimizden bahsetmek için önemli bir fırsat oldu. Bugüne kadar Dizdaroğlu, Eymir, Dibekli, Çobanoğlu, Sinecan, Ahmetyeri, Avdan, Kabalı, Yalı, Kozcuğaz, Taypaklı ve Sarıkum köylerimizi ziyaret ettik. İnşallah bu süreci sağlıklı bir şekilde atlattığımızda önümüzdeki kış aylarında yeniden kış sohbetlerimizi başlatacağız” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber