Maviş ve Çöpcü'ye, İl Başkanı Uğur Giresun, İl Başkan Yardımcısı Erhan Taban, Kadın Kolları Başkanı Nurdan Tekin Altınkök, Gençlik Kolları Başkanı Doğan Can Al ve teşkilat üyeleri eşlik etti. Ziyaret sırasında Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi yönetimi ve dernek üyesi engelliler de hazır bulundu. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifadene TSD Sinop Şubesini Başkanı Murat Karagülmez, dernek çalışmaları hakkında genel bilgilendirmede bulundu. 
2019 yerel seçimlerinin memlekete hayırlı olmasını dileyen Karagülmez, AK Parti heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 

Her zaman engellilerin yanında olduklarını dile getiren AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, engelli olmanın bir eksiklik gibi görülmemesi gerektiğinin altını çizdi. 
Sosyal devlet olmanın, insanı her şeyin merkezine koymanın anlamının engelli, engelsiz vatandaşların dertleriyle dertlenmek, sorunların çözümü için gayret göstermek olduğunu kaydeden Maviş, AK Parti'nin bu farkındalığı daha partinin kurulduğu günlerde ortaya koyduğunu ve merkezi harekete geçirdiğini söyledi. Maviş, bu anlayışın, devletin bütün kurumlarında, kademelerinde yaygınlaştırılarak, engellilerin her yede hayatın içinde olması için gereken kararların alındığını ve uygulamalara geçildiğini ifade etti. 
Nazım Maviş, Başkan Karagülmez'e dernek ihtiyaçlarını sorarak not aldı. 

 AK Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü'de konuşmasında, hiçbir şeyin yaşama engel olmadığını vurgulayarak, engellilerin toplumsal hayata katılımlarının sosyal hayatın bir gereği olduğunu söyledi.
Çöpcü,  “Engellilerin toplumsal hayata katılımlarının artırılması, hayat standartlarının yükseltilerek, toplumda hak ettikleri yeri almaları, çağdaş toplum anlayışının da bir gereği" dedi.


 

Editör: Vitrin Haber