AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkeli ilçesi Güzelkent köyünde 400 metre uzunluğundaki sahil çevre düzenlemesinin açılış törenine katıldı. Ardından , Güzelkent Muhtarlığı tarafından düzenlenen iftar programına iştirak etti.

Erdem, burada yaptığı konuşmada, devlet imkanları kullanılmadan, yöredeki özel sektör temsilcileri ve Güzelkentli iş adamlarının katkısıyla yaplan sahil düzenleme çalışmasına değinerek, "Kendilerini tebrik ediyorum. İşte biz buyuz. Milletçe biz buyuz. Bakın bir ramazan günü bir aradayız. Özellikle dünyanın dört bir yanında, yalnız ülkemizde değil, sofrasını, ekmeğini, aşını garip gurebayla paylaşan nadir milletlerden biriyiz. Bizim en önemli özelliğimiz bu. Gerçekten kazandığını harcamasını bilen, kazandığını, malını mülkünü ihtiyaç sahipleriyle paylaşan milletiz" diye konuştu.

- İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Her ramazanda İslam dünyasını üzen, kahreden birtakım olaylarla karşı karşıya bulunduklarını vurgulayan Erdem, şöyle devam etti:

"Bugün biz burada güzel bir mekanda iftarımızı birlikte yapıyoruz ama gel gör ki asrın başında aynı ülkenin çocuklarıydık, Filistin bizim ülkemizin insanıydı. İşte haritayı çizenler biraz güneyden çizmiş olsalardı, belki oralar bizim ülkemizin bir parçasıydı ama maalesef, bugünkü dünyayı tanzim edenler sınırları öyle yaptılar. Bugün gerçekten Filistinliler şu saatte kan ve gözyaşı içerisinde bulunuyorlar ve bombalar acımasızca çocukların, kadınların üzerine yağıyor. Biz burada iftarımızı yaparken onlar kanlarıyla şehadet şerbetini içiyorlar ve maalesef dünyada da ciddi bir duyarsızlık var. Dün Mısır'da aynı duyarsızlığı gördük, Suriye'de aynı duyarsızlığı gördük ve bugün de Filistin'de aynı duyarsızlıkla karşı karşıyayız."

"Orantısız bir güç kullanan İsrail maalesef bugün bir soykırım yapıyor, insanları katlediyor" diyen Erdem, şunları söyledi:

"Evet bugün Filistin halkı, Filistinliler, insanlığın onurunun mücadelesini yapıyorlar. Müslümanların, Arapların onurlarının mücadelesini yapıyorlar. Biz de Türkiye olarak bu onur mücadelesinde, sizden aldığımız destekle Filistin'in yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Er geç, bugün ya da yarın, bugün Müslümanlara zulmedenler yarın bu zulmün altında onlar kalacaklar. O kan gölünde onlar boğulacaklar. Evet bu dünyada biz inancımızın da gereği barıştan, kardeşlikten yanayız. Kardeşçe yaşamak varken insanlar birbirlerini niye katlederler?"

Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakın asrın başında İsrail'in bulunduğu yerde nüfus olarak azınlıkta olan Yahudilerdi. Girdiler, işgal ettiler, bir devlet kurdular, onunla da yetinmiyorlar, anlaşmaya da bir türlü yaklaşmayarak her fırsatı İsrail'in büyümesine yönelik olarak hep kullanmaya devam ettiler, ediyorlar. Dünyayı aptal yerine koyuyorlar. Belki iktidar mevkisinde bulunanlar, bunu görmemezlikten gelebilir, memleketlerinin menfaatleri bunu gerektirebilir. İnanıyorum ki insanlığın vicdanı bu noktada Filistinlilerin yanında. Er geç, günün birinde vicdan sahipleri harekete geçecekler ve bu olay da çözüme kavuşturulacak."

"Bugün bakın dünyada sesi çıkan, net bir şekilde çıkan bir ülke var, Türkiye, bir lider var o da Recep Tayyip Erdoğan" ifadesini kullanan Erdem, "Bizim dış politikamız ilkeli bir politika. Yani memleket menfaatinden, ülkemizin menfaatinden daha çok ilkeli davranıyoruz oradaki insanların hakkının, hukukunun korunması noktasında, gerçekten ciddi bir gayretin içerisindeyiz" dedi.

- Cumhurbaşkanlığı seçimi

Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Erdem, şunları kaydetti:

"Bugün bir seçimin arifesinde bulunuyoruz. 30 Mart'ta bir seçim oldu. Bu seçimde beklentilerin aksine gerçekten yine AK Parti güçlü bir şekilde çıktı. Demokrasimiz kazandı. Şimdi Allah'ın izniyle 10 Ağustos'ta bir seçim olacak. Bizler de o vesileyle Sinop'tayız. Türkiyenin dört bir yanını dolaşıyoruz. Halkımıza güveniyoruz. Biz adayımızı belirlerken halkımıza sorarak belirledik. Kamuoyuyla belirledik. Bakın bu bölge zor bir bölge. Diri, adam gibi adam, dik durabilen, 'one minute' diyebilecek kişilerin cumhurbaşkanı olması gerekir. Bu çok önemli, duruş çok önemli. Bakın AK Parti ile gerçekten dünyada her geçen gün saygınlığımız arttı, artmaya da devam ediyor."

Erdem, her şeyden önce ülkenin birçok problemini çözdüklerini, çözmeye de devam ettiklerini anlatarak, "En önemli sorunlardan birisi olan terör olaylarını bitirmek, terörü Allah'ın izniyle biz bitiririz. Kim bitirir, Recep Tayyip Erdoğan gibi dirayetli, kararlı, duruşu net olan liderler bitirir. Böyle bir liderin cumhurbaşkanlığında Allah'ın izniyle bir daha bu millet inşallah terörü de bitirecek, bu millet toplumsal olarak kucaklaşacak, kaynaklarımızı çarçur etmeyeceğiz. Kaynaklarımızı buralara harcayacağız" diye konuştu.

- "İslam ülkeleri liderlerine feraset ve basiret diliyorum"

Ekrem Erdem, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Son 12 yıl içerisinde Sinop'a gönderilen kaynak tam 4,8 milyar TL. Yani 5 milyar TL. Sinop'a hastane oldu, okul oldu, yol oldu, üniversite oldu, fakir fukaranın ihtiyacını giderme noktasında erzak oldu. Güzel şeyler yaptık. Bu huzurun, bu kardeşliğin en kısa zamanda İslam ülkelerine de hakim olmasını diliyorum. İslam ülkeleri liderlerine de feraset ve basiret diliyorum. Onların da Filistin meselesine sahip çıkmasını istiyorum ve Filistin meselesinin bir an önce çözülmesi dileğimizdir. Bu noktada Türkiye olarak da ciddi gayretlerin içerisinde olduğumuzu sizler de zaten biliyorsunuz."

Erdem'in konuşmasının sonunda aniden çıkan rüzgar ve şiddetli yağış nedeniyle, iftar yapılacak açık alan boşaltıldı. Erdem ile Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar, iftarı çadırlarda yaptı.



Editör: Vitrin Haber