AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Ayancık ve Türkeli’de yaşanan sel felaketinin ardından bölgede devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Afet bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Sinop’a gelen MKYK üyeleri Metin Tarhan, Halise Çiftçi ve Nazan Aytop ile birlikte Parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, yaşanan afette 10 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılırken, 6 vatandaşımızı ise arama çalışmalarına devam edildiğini söyledi. Giresun; “Batı Karadeniz bölgesinde etkisini gösteren yoğun ve şiddetli yağış maalesef beraberinde yaşanan sel felaketiyle Ayancık ve Türkeli ilçelerimizde büyük bir yıkıma sebep oldu. Yaşanan afette 10 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılırken, 6 vatandaşımız ise hala kayıp durumdadır. Yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum” dedi.

45 KÖYDEN 120 HANE HEYELANDAN ETKİLENDİ
Yaşanan büyük felakette pek çok ev ve iş yerinin yıkıldığını belirten AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, 45 köyde 120 hanenin heyelandan etkilendiğini ifade etti. Giresun; “Sel felaketi nedeniyle hastane başta olmak üzere bazı kamu kurumlarımızda ciddi hasarlar meydana geldi. Köylerimize ulaşımın kapandığı acı felakette, ilçemizde su ve elektrik hatları da ciddi ölçüde zarar gördü.  Sel felaketinde 45 köyden 120 hanenin heyelandan etkilendiği, doğrudan tüm muhtarlarla görüşülerek tespit edildi. Afetin hemen ardından Ayancık ve Türkeli İlçe ve Mahallelerinden 583 vatandaşımız helikopterlerle tahliye edildi. Sinop Ayancık Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 56 hastanın nakli de hızlı bir şekilde yapıldı” diye konuştu. 

DEVLETİMİZİN SAĞLADIĞI İMKANLARLA İLÇELERİMİZİN YARALARI KISA SÜREDE SARILMAYA BAŞLANDI
Yaşanan sel felaketinin ardından devletin tüm imkanlarının afet bölgeleri için seferber edildiğine vurgu yapan AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Sinop’ta afet bölgesine toplam 37,5 milyonluk kaynak aktarıldığını ve bölgede yürütülen çalışmalarla ilçelerin yaralarının hızlı bir şekilde sarılmaya başlandığını söyledi. Giresun; “Hepimizi derinden yaralayan büyük bir felaketi geride bırakmış olsak da devletimizin sağladığı imkânlarla ilçelerimizin yaraları kısa sürede sarılmaya başlandı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve Bakanlarımız Ayancık ve Türkeli ilçelerimiz için gerekli tüm imkanları seferber ettiler. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Sinop’umuzun afet bölgesi ilan edilmesi de, ilçelerimizin kısa sürede toparlanmasında etkili oldu.
Devletimizin tüm imkanlarını seferber ettiği Afet bölgemize, toplam 37,5 milyonluk kaynak aktarıldı. Devletimiz şu an Ayancık ve Türkeli’de; 2 bin 963 personel, 14 helikopter, 1 jiku, 271 araç, 14 ambulans, 530 iş makinesi, 5 römorkör, 1 koordinasyon tırı, 1 feibot ile çalışmalarına devam etmektedir. Bu yoğun çalışmaların sonucu olarak afet bölgemizde yıkılan yollar yeniden yapılmakta, selin yok ettiği evlerin yerine yenileri inşa edilmektedir. Ayrıca her gün ilçelerimize bakanlarımız milletvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımız, MKYK ve MYK üyelerimiz gelerek halkımızın sorunlarını dinleyip, çözümler üretmektedir. İlçelerimizin yaraları, devlet-millet dayanışmasıyla sarılmaktadır” dedi.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Ayancık ilçesinde devam eden temizlik çalışmaları hakkında da bilgiler veren Giresun, “Şuan Ayancık Devlet Hastanesinde 114 kişilik ekiple çalışma yapılmaktadır. Evlerin bodrumları, girişleri ve sokaklar, içinde askerlerimizin de yer aldığı 167 kişilik gönüllü ekiple temizlenmektedir. Cevizli Mahallesindeki tüm binaların bodrumları motopomp ile çekilmiştir. Kombin vidanjör ile 86 binanın bodrumu rüsubattan arındırılmıştır. İtfaiyeler ile su sağlanmakta, hastalık riskine karşı ilaçlama yapılmaktadır.
Afetin zararları hızlı bir şekilde gideriliyor. Gelinen noktada sel felaketinden en çok zarar gören hastanemiz, yeniden hasta kabulüne başladı. Elektriğin, suyun ve ulaşımın olmadığı köy yolumuz kalmadı. İlçe merkezimizde yıkılan köprülerin yerine yenileri inşa edildi. Afetin büyük bir yıkıma sebep olduğu Babaçay köyünde, vatandaşlarımızın konaklaması için konteyner kent kuruldu, kira yardımı sağlandı. Sanayimiz ve Cevizli mahallemiz ise hızla toparlanıyor. Yine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından toplam 165 çiftçimize bin 265 balya saman, 29 Ton hayvan yemi, 3,5 ton yonca ve sokak hayvanları içinde bin 400 kg mama dağıtımı gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARI İLE BÖLGEMİZDE
Sel felaketi sonrasında devletin tüm imkanları ile Ayancık ve selden etkilenen diğer ilçelerde vatandaşın yardımına koştuğunun altını çizen AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, bölgede yaraların sarılması için gecesini gündüzüne katan herkese teşekkür etti. Giresun; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Bugün Ayancık ve Türkeli’de nereye gitsek, hangi vatandaşımızın kapısını çalsak, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve devletimize dua sesi yükseliyor. Farklı partilere gönül verdiğini söyleyen vatandaşlar bile yanımıza gelerek Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerini iletiyorlar. Yine huzurlarınızda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na özellikle teşekkür etmek istiyorum. Zira sayın bakanımız, 11 Şubat tarihinde beri Sinop’tan bir an olsun ayrılmadı. Bir Sinoplu gibi bizleri, hemşerilerimizi yalnız bırakmadı. Sorunlarımızı çözdü, ihtiyaçlarımızı karşıladı, Bakanlığımızın tüm imkânlarını Sinop için seferber etti. Hemşerilerimizin ve bizim Adil abimiz oldu.  Kendisine şükranlarımı iletiyorum. Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Yardımcımız, İşçileri Bakanımız, Enerji Bakanımız, Adalet Bakanımız, Aile Bakanımız, Teknoloji Bakanımız, Milli Eğitim Bakanımız, Tarım Bakanımız, Genel Başkanvekillerimiz, Genel Başkan Yardımcılarımız, Milletvekillerimiz, İl Başkanlarımız da ilçemizi ziyaret ederek acımızı paylaştılar, sorunlarımızı hızlı bir şekilde çözülmesine katkı sağladılar. Hepsine sonsuz teşekkürler ediyorum. Ayrıca sel felaketinin yaşandığı günden itibaren tüm enerjisini, çabasını Ayancık ve Türkeli için harcayan Valimiz Erol Karaömeroğlu’na ve Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş’e de teşekkür etmek istiyorum. Diğer yandan AK Parti teşkilatları da bu süreçte olağanüstü bir çaba ortaya koydu. Nerede yardıma ihtiyacı olan bir vatandaşımız olduysa, teşkilatımız ve belediyelerimiz onun yardımına koştu. İçimizdeki yardım faaliyetlerine ve temizlik çalışmalarına gönüllü olarak katılan tüm il ve ilçe teşkilatlarımıza, kadın ve gençlik kolları mensuplarımıza, ilçe belediyelerimizin başkanlarına ve çalışanlarına da özellikle teşekkür ediyorum. Sahada ter döken tüm gönüllülerimize, askerlerimize, polislerimize, kurumlarımızın çalışanlarına da ayrıca minnet duygularımı iletiyorum” dedi. 

HAYAT NORMALE DÖNENE KADAR MESAİMİZ DEVAM EDECEK
Özellikle selin en çok etkilediği Ayancık ve Türkeli’de hayat normale dönene kadar mesailerinin devam edeceğini ifade eden AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Ayancık ve Türkeli ilçelerinin eskisinden çok daha iyi olacağını söyledi. Giresun; “İnşallah Ayancık ve Türkeli’de hayat normale dönene kadar, ilçelerimizin tüm ihtiyaçları karşılanana kadar mesaimiz, çabamız ve çalışmalarımız devam edecek. İnşallah Ayancık ve Türkeli eskisinden çok daha iyi olacak. Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki, yitirdiğimiz canları geri getiremeyiz. Ancak devletimiz onun dışındaki her türlü kaybı telafi edecek güce ve imkana sahiptir. Bu vesileyle bir kez daha sel felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve milletimize sabırlar diliyorum. Bugün Sinop’umuzda ağırladığımız Merkez Karar yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyor, toplantımıza katılan tüm teşkilatımıza ve basın mensuplarımıza saygı ve sevgilerimi iletiyorum” diye konuştu. 

MKYK üyeleri Metin Tarhan, Halise Çiftçi ve Nazan Aytop da basın toplantısında söz alarak bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ilettiler. 

Başkan Giresun ve beraberindeki MYKY üyeleri açıklamanın ardından Ayancık’a hareket etti. 
 

Editör: Vitrin Haber