Durağan ilçesinin Kemerbahçe köyünde Köklen ve Cevizlibağ köylülerinin de katılımıyla düzenlenen iftarda vatandaşlarla buluşan AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, bir vatandaşımızın “Silivri’yi neden yumuşatıyorsunuz?”  Sorusu üzerine; “Adaletin yerine gelmesiyle intikam duygusu birbirine karışmamalı” dedi.
Ersoy konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Bu ülkede demokrasiye, inanç  özgürlüğüne, karşı yapılacak her türlü müdahaleye karşı en köklü ve kararlı mücadeleyi Ak Parti vermiştir. Bugün Silivri olarak adlandırdığınız Demokrasi dışı oluşumların da yargıda hesap veriyor olmasını bu iktidar sağlamıştır. 27 nisanda şapkasını alıp gitmeyerek, TBMM’ nin ne yapacağına hükümetin emrindeki memurlar karar veremez diyerek, buna tevessül edenlerin hesap vermesinin önünü açacak iradeyi göstermiştir. Bundan sonra da Milletin iradesine ipotek koymayı düşünebilecek her hareket karşısında bizi bulacaktır.
Gizli- açık mudahale ve darbelerle milletimize çok büyük acılar çektiren, sırf inaçlarını yaşamak istediği için binlerce vatan evladını süründüren, memleket ekonomisini batağa sürükleyen zorbaların yargılanmasını, hak ettikleri cezayı görmesini biz herkesten çok isteriz. Bizden önce de bu ülkede hakim savcılar varken, ancak bizim dönemimizde delillendirilerek bu davaların açılabildiğini, mahkeme huzuruna çıkarılabildiklerini unutmayalım.
Fakat, kaçma, delilleri yok etme imkan ve ihtimalleri kalmamış, görevlerinden yıllar önce ayrılmış ve çağırıldıklarında yurt dışından derhal kendi arzularıyla gelmiş insanların bile yıllarca tutuklu yargılanmaları vicdanları rahatsız etmektedir. Bir türlü bitmeyen tutukluluk halleriyle cezalar adeta peşin  çektirilmekte, mahkeme kararını beklemeye gerek görülmemektedir. Bu da kamu vicdanında adaletin yerini bulmasıyla, intikam duygusunun birbirine karıştığı inancının yaygınlaşmasına neden olmaktadır. Adalet herkes için hakkaniyetli çalışmalı ve toplumun tamamı devletinin adaletine güvenebilmelidir. Uygulayıcılar da buna azami özeni göstermelidir. Bunu söylemek Silivri’yi yumuşatmak değil, Hukuk devleti ne olan inancın korunmasına katkıda bulunmaya çalışmaktır”

Editör: Vitrin Haber