Daha önce kapanan Türkiye Partisi eski Genel Başkanı Abdüllatif Şener, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve bir konferansa katılmak üzere geldiği Sinop'ta basın mensuplarıyla bir araya geldi.

BU MEMLEKETTE BAŞKA SORUN KALMAMIŞ GİBİ
Türkiye'nin bir süredir Anayasa referandumuna kilitlendiğini belirten Abdüllatif Şener, tüm ülkenin referanduma kilitlendiğini söyledi. Abdüllatif Şener; "Aylardır Türkiye bir anayasa değişikliğini yapabilmek için veya bu değişiklik talebini reddedebilmek için uğraş veriyor. Aylardır mecliste kalmış, birkaç aydır da referandum nedeni ile herkes seferber olmuş bir şekilde Türkiye’nin dört bir yanını dolaşıyor. Bu memlekette başka bir sorun başka bir konu kalmamış gibi aylardır ülke top yekun bu referanduma kilitlenmiş vaziyette. Yani gece gündüz bu konu ile uğraşıyoruz. Ama bu düzenleme çok geri, insanlık tarihinin geçmiş dönemlerindeki bazı yönetim tarzlarını hatırlatan bir devlet düzeni öngörüyor. Bu nedenle de utanç duyacağımız bir değişiklik nedeni ile ülke olarak seferber olmuş durumdayız" dedi. 

BİZİM KUŞAĞA LANET EDERLER
Abdüllatif Şener sözlerini şöyle sürdürdü; "Cumhuriyet tarihi boyunca ülke olarak daha fazla utanacağımız başka bir konu önümüze gelmemiştir. Böyle bir süreci yaşıyoruz. Eğer bu yasalaşırsa, bizden sonraki nesiller, bizim kuşağa lanet edeceklerdir. Cumhuriyetin 100. Yılında böylesine ilkel bir yönetim tarzını memleketin başına bela ettiler diye bize lanet edecekler. Çünkü bu değişiklik yapıldıktan sonra nasıl bir sistemin ortaya çıkabileceğini ne siz hayal edebilirsiniz, ne de ben hayal edebilirim. Mafyalaşan, devlet gücünü kullanan bir mafya yönetiminin iş başına geldiği dönemleri bile yaşayabiliriz. Çünkü önümüzdeki dönemlerde yapılacak seçimlerde, hangi eğilime sahip insanların devleti ele geçireceğini bilemeyiz. Ama böylesine tek kişinin her şeye hakim olduğu bir sistem, ortaya öyle garip yönetim tarzları ortaya çıkarır, öyle vahim tablolar sergilenmesine yol açabilir ki bu dönemi Türkiye tarihinde gelecek kuşaklar asla unutmazlar ve hep sorgularlar. Ulus olarak sorgulanabileceğimiz bir dönemdeyiz.  Aylardır bununla uğraşmak bile utanç verici bir hadisedir. Umut ederim ki böyle bir değişiklik yapılmaz ve gelecek kuşaklarda bizim kuşağı bizim nesli sorgulamazlar"
Şener'e, Sinop ziyareti sırasında kapanan Türkiye Partisinin eski İl Başkanı Hüsnü Cömert, eski Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldırım'da eşlik etti. 
Editör: Vitrin Haber