Sinop Kültür ve Turizm Derneği, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Sinop'un iki rakip adayı Halk Eğitim Merkezinde konuk etti. Pazar günü farklı zaman dilimlerinde CHP Adayı Barış Ayhan ile AK Parti'nin adayı Ali Çöpcü'yü ağırlayan Sinoplu turizmciler iki rakip adayın projelerini dinledi, turizm sektörünün sorunlarına karşı adayların ürettikleri çözümleri kendi ağızlarından bire bir dinledi. 

Programın moderatörlüğünü Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu yaptı.

TURİZM BİR KAÇ AYA SIKIŞMIŞ
Programın ilk konuğu CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan oldu. Ayhan 26 ana başlıkta topladığı projelerini tek tek anlattı. Ayhan Sinop'ta turizm sezonunun sadece yaz aylarına sıkıştığını belirterek, Sinop'un turizmden yılın büyük bölümünde yararlanabilmesi gerektiğini söyledi. 

Sinop'ta turizmin okullar kapanınca başlayıp, okullar başlayınca bittiğini belirten CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan; "Bizim bu sezonu mutlaka bahar, ilkbahar ve sonbahardan biraz daha uzatabilmemiz lazım. Tabi bu sezonu uzatabilmemiz içinde turizmi çeşitlendirmemiz lazım. Maalesef Sinop turizmi Karakum iskelesi ile Devlet Su işleri iskelesi arasında sıkışmış durumda. Maalesef Sinop turizmi kum, deniz ve güneşten ibaret hale gelmiş durumda. Bizim mutlaka ama mutlaka farklı yeni destinasyonlarla kentin farklı yerlerinde farklı farklı işler yapmamız lazım. Farklı güzellikleri ortaya çıkartmamız lazım” dedi. 

Öncelikle Sinop’ta eksikliklerin tamamlanacağının altını çizen Ayhan sözlerine şöyle sürdürdü; "İmarsa imar, kanalizasyonsa kanalizasyon, sokaksa sokak, kaldırımsa kaldırım neyse belediyeye düşen yapacağız. Sonra özel teşebbüs, sonra Sinoplu. Sinop’ta yaşayan herkes paranın Sinop’ta turizmden kazanıldığını bilecek. Bütün Sinoplu sektör dışındaki esnaf dahil asıl ekmeğinin turizmden geldiğinin bilincine mutlaka varmalı. Ama önce çok süratli şekilde eksiklerimizi tamamlamamız lazım. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızın hepsini yapıp eksiklerimizi gidereceğiz. Ondan sonra çıkıp biz Türkiye’de turizmde marka kentiz. Hiçbir eksiğimiz yok, her şeyimiz tamam” 

Barış Ayhan'ın katıldığı oturuma: CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel ve bazı partililerde katıldı.

SİNOP İÇİN 4'Ü MEGA 20 PROJE HAZIRLADIK
Programın ikinci konuğu AK Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü'de sunumuna projelerini anlatarak başladı. Ali Çöpcü, bölgesinin en önemli turizm şehri olan Sinop’un, bu alanda gelişmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. 
Kentin yaz sezonunda binlerce kişiyi ağırladığına dikkati çeken Çöpcü, belediye sınırlarına dahil olan dört köyün imar planında değişikliğe ihtiyaç duyulduğunu da vurguladı. 
Sinop için önemli projeler hazırladıklarını dile getiren Ali Çöpcü: "Biz aday olduğumuz andan itibaren Sinop'un sorunlarıyla ilgili çalışmaları başlatmıştık. Sinop'un temel sorunları nelerdir? Sinop'un turizm açısından sorunları nelerdir? Biz konunun muhataplarıyla, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve muhtarlarımızla birebir görüştük ve projelerimizi hazırladık. 16 sosyal sorumluluk ve temel vizyon projemiz ve 4 tane de mega projemiz var. Sinop'un büyümesi, kalkınması ve gelişmesi için neleri dikkat almamız gerekiyor? Bunları tek tek inceledik ve buna göre projelerimizi hazırladık" diye konuştu.

Sinop'un Karadeniz bölgesinin en önemli sahillerine sahip olduğunu belirten Ali Çöpcü: "Böyle bir coğrafya başka bir yerde yok. Uzun bir plajımız var ve yeşille iç içe. Böyle bir sahil başka bir yerde yok. Bu sahillere sahip çıkmalıyız. Ayrıca halkımızın, gelen misafirlerimizin bu sahillerden rahat faydalanabilmesi adına giriş ücreti alınan sahillerin ücretsiz yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

AYKIRILIKLARA MÜSAADE ETMEYİZ
İmarla ilgili yapılan aykırılıklara müsaade etmeyeceklerini kaydeden Ali Çöpcü: "Birde imarla ilgili gördüğümüzde imara aykırı binalar, konutlar ve inşaatlar var. Bu inşaatlara da müsaade edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz müsaade etmeyeceğiz. Biz imarla ilgili bir değişiklik yaparsak, yine çalıştayla beraber yapacağız. Çünkü bu zamana kadar yapılan imarlar şahısların önerileri dikkate alınarak yapılmış. Biz bunlara müsaade etmek istemiyoruz" dedi. 
Program soru cevap olarak devam etti.

Ali Çöpcü'nün katıldığı oturuma: Cumhur İttifakının MHP'li belediye meclis adayları Hasan Demir ve Ahmet Ozan ile bazı teşkilat üyeleri de eşlik etti.

Editör: Vitrin Haber