Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, yaklaşan yerel seçimler öncesinde ziyaretlerine devam ediyor. 

Son olarak beraberindeki Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara ve Belediye Meclis Üyesi Adayları ile birlikte Belediye- İş Sendikası’nı ziyaret eden CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, sendika yönetimi ve üyelerine, yönetime gelmeleri durumunda gerçekleştirmek istedikleri belediyecilik anlayışını anlattı. 

BELEDİYECİLİK BİR EKİP İŞİDİR
Gerçekleştirilecek seçimlerin sonunda yönetime gelmeleri halinde, belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin bir ekip halinde Sinop’a hizmet görevine başlayacağının altını çizen CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, belediyeciliğin bireysel değil ekip işi ile başarıya ulaşacağına inandığını söyledi. Ayhan; “Halkımız 31 Mart gecesi bizi Belediye Başkanı ve değerli Belediye Meclis Üyesi Adaylarımızı da Belediye Meclis Üyesi seçerlerse inşallah 1 Nisan sabahından itibaren bu şehri beraber yöneteceğiz. 
Bakış açısı olarak ben demeyi seven birisi değilim. Daha çok biz demeyi tercih ediyorum. Nitekim belediyecilik, doğrusunu ben bilirim, ben yaparım mantığıyla yürütülecek bir iş değildir. Belediyecilik bir ekip işidir. Gerçekleştirdiğimiz ön seçim süreciyle Belediye Meclis Üyesi Adayları listesini oluşturduk. Listemiz her biri mesleğiyle, aile yaşantısıyla, sosyal yaşamıyla herkese örnek olmuş çok değerli arkadaşlarımızdan oluştu. Belediye Başkanı da Belediye Meclis Üyeleri de şehri yönetmek için yeterli değildir. Biz belediye personelimiz ile hep birlikte bu kenti yönetmeye, bu kenti hak ettiği yere getirmeye talibiz” dedi. 

BELEDİYE ÇALIŞANLARIMIZIN MUTLULUĞU VE REFAHI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Çalışmanın başarıya ulaşmasında önceliğin, çalışan insanların huzur ve refahından geçtiğine inandığını ifade eden CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, bu anlamda belediye çalışanlarının hzuurlu bir ortamda çalışmaları için gereken gayreti göstereceklerini belirtti. Ayhan; “Sinop’u yönetirken bu büyük ailenin kendi iç huzuru olması gerekiyor. Bir belediye çalışanı sabah evden çıktığında işe giderken ayaklarının geri geri gitmemesi lazım, mutlu ve huzurlu bir şekilde işine gitmesi lazım. Seçim süreci esnasında bir takım spekülasyonlarla bir takım dedikodularla karşılaştık. Özellikle belediyemizde çalışan arkadaşların gerek çalışma yerleri ile ilgili gerekse maaşları ile ikramiyeleri ile ilgili birçok şey duyduk. Son dönemde maaşlarla ilgili dedikodular kulağımıza geldi, bunlar doğru değil. On yıldır Cumhuriyet Halk Parti’li bir Belediye Başkanı tarafından yönetilen Sinop Belediyesi; Gerze Belediyesi, Erfelek Belediyesi ve Dikmen Belediyesi dahil olmak üzere dört belediyemizde de işçilerimizin maaşı bir gün dahi gecikmedi. Biri birbirinden daha başarılı dört Cumhuriyet Halk Parti’li Belediye Başkanlarımızda bu sıkıntıyı hiç yaşamadık. Bundan sonra da bu sıkıntıyı yaşamayacağız. Öncelikle Sinop Belediyesi çalışanlarının mutluluğu refahı bizim için çok önemli. Önümüzdeki süreçte ülkemizin nasıl bir ekonomik seyir izleyeceğini öngöremediğimiz için, bundan daha kötü günlerle de karşı karşıya kalsak önceliğimiz belediye personelinin maddi imkanlarını sonuna kadar kullanmasını sağlamak olacak, tüm telaşemiz bu. Toplu sözleşme ile ilgili de bir takım sıkıntılar olduğunu duydum, bu sıkıntıyı da 1 Nisan sabahından sonra hemen bir araya gelip çözeceğiz, nihayetinde belediyeyi birlikte yöneteceğiz. Belediye Başkanı’nın başarısı, personelinin başarısı ile ölçülür. Personel maddi ve manevi anlamda kendini mutlu, huzurlu ve güçlü hissetmezse o Belediye Başkanı’nın o kentte başarılı olma şansı yoktur. Hiçbir şekilde belediyenin, personel maaşları ikramiyeleri ödenmeden, fazla mesaileri ödenmeden ilave çalışmalar yapması mümkün değil, benim bakış açım bu” diye konuştu.  

BU KENTİN ÖNÜNÜ AÇACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Belediye yönetimine gelmeleri durumunda önceliklerinin Sinop’un önündeki 50 yılı planlamak olduğuna vurgu yapan CHP Sinop Belediye Başkan Adayı barış Ayhan, kentin önünü açacak projeleri hayata geçireceklerini belirtti. Ayhan; “Belediye içindeki personel rejimi ile ilgili, çalışma yerlerinin değiştirilmesiyle ilgili duyumlar kulağımıza geliyor. Biz Sinop Belediyesi’ni aldığımızda Sinop’un önündeki elli yılı planlamak üzere yola çıkacağız. Biz hangi kamyonun üzerinde kim çalışıyor, çöp arabasında kim mesai yapıyor bunlarla uğraşacak durumda değiliz. Bizim bir an önce Sinop’un önündeki elli yılı planlayacak ve bu kentin önünü açacak projeleri hayata geçirmemiz lazım, belediye yönetimi olarak bizim meşgul olmamız gereken konular bunlar. Seçim sürecinde belediye birimlerimizi gezdik, bazı arkadaşlarımızın çalışma koşullarında çok ciddi sıkıntılar olduğunu da gördük. Temizlik işlerinde, kanalizasyonda, fen işlerinde çalışan arkadaşlarımızın daha çağdaş daha insana yakışır koşullarda işlerini icra etmeleri bizim önceliğimiz olacaktır” dedi.

CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, açıklamalarının ardından, sendika yönetimi ve üyelerinin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. 
Toplantı sonunda Barış Ayhan, ilgileri ve misafirperverlikleri için sendika üyelerine teşekkür etti.  



 

Editör: Vitrin Haber