İtalya'da düzenlenen "Barış ve Hoşgörü" konulu 16. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dünya birincisi olan Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) 8. sınıf öğrencisi Fatmagül Gökçe ile yarışmada başarı ödülü alan aynı okulun 7. sınıf öğrencisi Gülçin Çalışkan Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz'i makamında ziyaret etti. 
 
Okul Müdürü Hüseyin Gençali ile öğrencileri yetiştiren Karikatür Sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu'nun da hazır bulunduğu ziyaret sırasında Vali Cengiz, öğrencilere pasta ikram etti. Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Vali Dr. Ahmet Cengiz, bu konuda bir çok yetenekli öğrencinin olduğunu, ancak kendilerini ifade edecek fırsatın verilmesini beklediğini kaydetti. Vali Cengiz, "Hemen hemen her gün savaş haberlerini dinlediğimiz izlediğimiz bugünlerde gerçekten barışa ve hoş görüye çok ihtiyacımız var. İtalya’da düzenlenen barış ve hoş görü karikatür yarışmasında öğrencilerimizin aldığı dünya dereceleri dünya birinciliği bizi mutlu etti. Umarız bu mesaj ilgililerine ulaşacaktır. Dünya barışına katkı yapmasını hoş görüye katkı yapmasını diliyoruz" dedi.
 
Dünya birincisi olmasında hocası Aşkın Ayrancıoğlu'nun büyük emeği olduğunu belirten dünya birincisi Fatmagül Gökçe, yarışmada elde ettiği dereceye de şaşırmadığını söyledi. Gökçe tüm okul yönetimine ve Aşkın Ayancıoğlu'na da teşekkür etti. Yarışmada başarı ödülü alan Gülçin Çalışkan ise; "İlk önce Aşkın öğretmenimiz bize konuyu söyledi. Birkaç nesneyi ele aldık. Sonra gündemi takip ettik. Böylece konular bulduk. Aşkın öğretmenimize gösterdik. Onunda onayını aldık. Sonra çizmeye başladık. Daha önce hiç aklımıza gelmemişti böyle ödül alacağımız. Ama daha önce böyle alınan ödülleri biliyorduk. Onun için pek şaşırmadık yani" diye konuştu.  
 
Uluslararası bir çok yarışmada birincilik ve çeşitli dereceleri bulunan Karikatür Sanatçısı Aşkın Ayancıoğlu'da öğrencilerin kendilerini gururlandırdığını belirtti. Ayancıoğlu; "Gündemde hep savaş olduğu için barış üzerine düşünmek, bunun üzerine üretmek hem zevkli hem de önemli bir görev olarak bize çizerlere düşüyor. Öğrencilerimle de barış konusunu işleyip birde başarıya uğraştığımız için çok mutlu olduk" ifadelerini kullandı. 
 
16. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dünya birincisi olan Fatmagül Gökçe ile Yarışmada başarı ödülü alan Gülçin Çalışkan ziyaret sırasında Vali Dr. Ahmet Cengiz'e, içerisinde yarışmaya katıldıkları eserler ile konuyla ilgili ulusal basında çıkan haberlerin yer aldığı bir tablo hediye etti. Vali Cengiz'de öğrencilere birer küçük altın hediye etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

Editör: Vitrin Haber