Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, YEDAŞ Sinop Bölge Müdürü Koray Keseroğlu ile birlikte YEDAŞ Sinop Bölge Müdürlüğünde Enerji Yatırımları Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, Sinop'un enerji altyapısını güçlendirecek yatırımlar ile önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda verilen bilgilere göre YEDAŞ tarafından 2026-2030 yıllarını kapsayan yatırım programı kapsamında Sinop merkez, 8 ilçe ve 464 köyü kapsayacak şekilde toplam 10 milyar 280 milyon liralık yatırım yapılması planlanıyor.

TÜİK, Sinop'un göç raporunu yayımladı
TÜİK, Sinop'un göç raporunu yayımladı
İçeriği Görüntüle

Yatırım bütçesi yaklaşık 4 kat arttı

Vali Özarslan, son 5 yılda Sinop'ta enerji altyapısına yönelik 2 milyar 430 milyon liralık yatırım ve bakım çalışması gerçekleştirildiğini belirterek, yeni dönem için ayrılan bütçenin önceki döneme kıyasla yaklaşık 4 katına ulaştığını ifade etti.

Planlanan yatırımlarla birlikte Sinop'un artan enerji ihtiyacına cevap verilmesi, elektrik altyapısının güçlendirilmesi ve vatandaşlara daha kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmeti sunulması hedefleniyor.

Elektrik kesintilerinde yüzde 51 azalma

YEDAŞ Sinop Bölge Müdürü Koray Keseroğlu ise kentte elektrik kesintilerinin süresine ilişkin verileri paylaştı.

Keseroğlu, 2021 yılında abone başına yıllık ortalama 1597 dakika olan elektrik kesintisi süresinin, 2025 yılında yaklaşık yüzde 51 oranında azaltılarak 793 dakikaya düşürüldüğünü açıkladı.

2026-2030 döneminde yapılması planlanan yatırımlarla Sinop'un enerji altyapısının daha güçlü ve sürdürülebilir hale getirilmesi, hizmet kalitesinin artırılması ve kesinti sürelerinin daha da azaltılması amaçlanıyor.

Kaynak: Sinop Valiliği Bülten