Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gören panayır, 8 Ağustos’ta başladı ve 14 Ağustos’a kadar devam edecek. Panayır süresince bölge halkı ve çevre illerden gelen ziyaretçiler, geleneksel ürünler, el işi stantları, yöresel yemekler ve çeşitli etkinliklerle buluşacak.

Geçmişten günümüze Morza Panayırı

Tarihi Morza Panayırı’nın geçmişi, Osmanlı dönemine kadar uzanıyor. İlk yıllarında bölgedeki ticareti canlandırmak amacıyla kurulan panayır, zamanla sadece alışveriş yeri değil; insanların buluştuğu, haberleştiği ve kültürel bağlarını güçlendirdiği bir sosyal etkinlik haline geldi. Yüzyıllardır sürdürülen bu gelenek, hem köyler arası dayanışmanın simgesi hem de Türkeli’nin kültürel hafızasında önemli bir yer tutuyor.

Sinop'ta kurtarılan yavru ayı, yeni yuvasına uğurlandı
Sinop'ta kurtarılan yavru ayı, yeni yuvasına uğurlandı
İçeriği Görüntüle

Köy halkı, asırlardır süregelen bu geleneğin hem kültürel birlikteliği pekiştirdiğini hem de bölge ekonomisine katkı sağladığını belirtiyor.

Kaynak: İHA