İstanbul Feshane'de 2 yıldır "Sinop Tanıtım Günleri" adı altında bir organizasyon düzenleniyor.. Bu organizasyonu da İstanbul'da bulunan Sinoplu STK'lar düzenliyor.. Geçtiğimiz yıl Feshane'de ilki yapılan tanıtım organizasyonunda bütün STK'lar zoraki de olsa birlik olmuştu..

Fakat bu yılki Sinop Tanıtım Günleri'ni 2 STK, yani SİNDEF ve SİYAD düzenledi. Diğerlerinin niçin katılmadığını, başkanlarına veya son düzenleyenlere sormak lazım.. Bu tür organizasyonlara karşı değilim.. Bilakis hem de çok desteklerim.. Fakat benim burada karşı çıktığım Sinop Tanıtım Günleri adı altında olması.. Biz Feshane'de Sinop'u kime tanıtıyoruz?.. Başkalarına mı, yoksa İstanbul'da yaşayan Sinoplulara mı?..

Önce bu sorunun cevabı verilmesi lazım.. Eğer bu organizasyonları Sinop'un tanıtmak için yapıyorsak neye göre yapıyoruz?.. Onu bilmemiz lazım.. Hadi diyelim Sinop'u Feshane'de tanıttık.. Çok da güzel bir şekilde tanıttık.. Bütün televizyon kuruluşları ve gazeteler 4 gün boyunca Sinop'u haber yaptı, gezilecek yerlerimizi ve yöresel yiyeceklerimizi  tanıttı.. Ve bir de baktık ki yaz dönemi Sinop ve ilçeleri yerli ve yabancı turistten geçilmiyor.. Böyle bir durumda bu turistleri acaba nerede ağırlayacağız?.. Sinop merkez başta olmak üzere hangi ilçenin altyapısı var, 5 yıldızlı oteli var ve otoparkı var.. Bunları yapmadan veya tamamlamadan Sinop'u tanıtmak için iki yıldır Feshane'ye gelmek kusura bakmayın ama biraz komik oluyor..

Ha şunu diyebilirsiniz.. Biz Feshane'deki tanıtımla İstanbul'da ikamet eden hemşehrilerimizle kaynaşma yapıyoruz.. Buna okey.. Fakat yaptığınız organizasyonun ismi o zaman "Sinop Tanıtım Günleri" olmaz..  Ne olur?.. İstanbul'daki ''Sinopluların Kaynaşma Günü" olur.. Size göre bunun tanıtım denmesi yanlış olmayabilir fakat benim gibi düşünenler için bu bir yanlıştır.. Önce bütün il ve ilçelerdeki eksikleri yerel yönetim gidersin.. Gelen yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaçlarına cevap verebilelim.. Ondan sonra Sinop'u tanıtmaya kalkalım.. İşte o zamanda tanıtım için herkes taşın altına elini koymalı..Yoksa hazırlıksız yapılan bir tanıtım Sinop'a zarar verir.. Kaş yaparken göz çıkarmayalım..

Böyle bir tanıtım yapılıyorsa da sadece iki STK ve ya İstanbul'daki diğerleri nezdinde değil.. Valiliğin öncülüğünde, Sinop'taki STK'larla birlikte belediyelerin de katkılarıyla yapılmalıdır.. Birileri de kalkıp da zaten biz valiliğin öncülüğünde bu organizasyonu yapıyoruz demesin.. Nasıl yapıldığını biz biliyoruz.. Sinoplu hemşehrilerim de artık şu gruplaşma işinden de vazgeçmeli ve birbirleri ile kaynaşma içinde olmalı.. Feshane'de bile bu gruplaşmanız dikkat çekiyor.. Neyi paylaşamıyorsunuz?.. Nedir bu çekememezlik?.. Kusura bakmayın, mevkiiniz, zenginliğiniz ne olursa olsun hiç kimse kimseden üstün değil.. Ancak o sizin kasıntınız ve hüsnü kuruntunuz.. Tekrar söylüyorum Sinop'u tanıtmak için böyle bir organizasyon yapılacaksa eğer, her kesim katkı vermeli.. Tabii eksikleriniz giderilip ve gelen turiste cevap verebilecek hale gelince..