Başkan Ayhan, sel suları altında kalan Erfelek İçme Suyu Arıtma Tesisinde durumu değerlendirdi. Ayhan, "Vatandaşlarımıza en temiz ve sağlıklı suyu bir an evvel ulaştırmak için çalışıyoruz" dedi. 

Suyun sağlandığı Erfelek Barajı'nda doluluk oranının yüzde 100'ü aşmasından dolayı taşkın yaşandığını hatırlatan Barış Ayhan şunları söyledi; "Karasu Deresi'nin taşması sonucu gelen su tesisimize doldu. Derenin debisinin düşmesi ve arkadaşlarımızın pompalarla müdahale etmesiyle şu an tesisimizi su altından kurtardık.

Tesisimizde bir sorun olmamasına karşın baraj suyundaki bulanıklık seviyesi çok yüksek. O bulanıklık seviyesinin düşmesini bekliyoruz. Normal şartlarda şehre gönderdiğimiz suyun bulanıklık seviyesi bir birimin altında. Yani 0,2 - 0,3'ün altında bir berraklıkta suyu kente verirken, şu anda barajımızdaki suyun bulanıklık seviyesi 1000 birim. Bulanıklığın biraz durulmasını bekliyoruz."


Baraj suyundaki bulanık seviyesinin düşmesiyle birlikte Sinop'a su vereceklerini dile getiren Ayhan, "Eğer bunun için beklemezsek, suyu barajdan aldığımız şekliyle tesisten geçirip Sinop'a gönderirsek hem isale hattımızı hem de şehre su sağlayan tüm su depolarımızı çamur altında bırakmış olacağız. Bu bulanıklığın gitmesi de bir ayı bulacak. Ya Sinop'a suyu bugün verip musluklardan bir ay bulanık su akacak veya bir iki gün sabredeceğiz, suyun berraklık seviyesini standartlara indireceğiz, ondan sonra su vereceğiz. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor."

Editör: Serhat Özşahin