Adliye binasıyla ilgili proje çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Maviş, projede tespit edilen bir hata nedeniyle küçük bir revizyon yapıldığını ve bu durumun ihale sürecini uzattığını söyledi. Maviş, adliye binasının ihalesinin bu ay ya da Şubat ayı içerisinde yapılmasının planlandığını açıkladı.
Adliye binasının inşaatının tamamlanmasının ardından mevcut adliye binasının boşaltılacağını belirten Maviş, valilik makam binasının, adliyeden boşalan alana taşınacağını kaydetti.
Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) alt kısmında, İl Özel İdaresi’ne ait 32 dönümlük alan bulunduğunu ifade eden Maviş, bu alanda proje çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Yeni alanda; İl Özel İdaresi binası, araç bakım istasyonu, garajlar ve İl Genel Meclisi binasının yer alacağı bir kompleks inşa edileceğini belirten Maviş, 2026 yılı içerisinde inşaata başlanmasının planlandığını dile getirdi.
Özel İdare’nin yeni yerine taşınmasının ardından mevcut binanın ve arkasında bulunan AFAD’a ait boş alanın değerlendirileceğini aktaran Maviş, bu alana yeni hükümet konağının inşa edilmesinin planlandığını söyledi.
Projelerin birbirine bağlı şekilde ilerleyeceğini vurgulayan Maviş, adliye ve özel idare binalarının tamamlanmasının ardından hükümet konağı inşaatına başlanabileceğini ifade etti. Tüm bu çalışmaların ardından ise meydan düzenlemesinin ikinci etabına geçileceğini belirten Maviş, hükümet konağının bulunduğu binaların kaldırılarak alanın arkeoloji müzesi ve denizcilik anıtıyla bütünleşen bir rekreasyon alanına dönüştürüleceğini sözlerine ekledi.





