İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanın son Valiler Kararnamesine göre İlimiz Valiliğine atanan Erol Karaömeroğlu örceki gün göreve başladı.

Yeni Vali Karaömeroğlu'na bu önemli görevinde başarılar dilerken, ilimize güzel ve önemli hizmetler sunacağını ümit ediyorum.

Bende bir kamu kurumunda 32 yıl çalışarak emekli oldum. Bir resmi gazetenin de Sorumlu Müdürü olduğum için Valilerle çok daha iç içe çalışmak durumundaydım.

Görevde bulunduğum süre içersin de çalıştığım valiler içinde tabiiki değişik tutum ve alışkanlıklar içinde olanlar vardı. Sert valilerimizin yanında daha yumuşak, daha munis valilerimizde oldu.

KISA BİR ANEKTOD
Tabiiki bu sertlik ve yumuşaklık Ülkenin o günkü durumuna da bağlı olduğuna inanıyorum. Bir çok olağanüstü hallerde görev yapan valilerin biraz daha sert olduğuna şahit olduk. Sert vali deyince, çalıştığım kurumda geçen bir olayı da anlatmadan geçemeyeceğim.

Bir çok Sinoplunun bildiği gibi ben Sinop Vilayet Matbaasında çalıştım. Sinop Valisi Muhtar Acar beyefendi dönemiymiş. Bu şahıs gerçektende çok sert bir valiymiş. Onun görev yaptığı yıllar içinde Tersanede açıkta içki içen, kötü alışkanlıkları olan kişiler onun gazabından çok korkarmışlar. Bu konuda aşırı içki alan, cadde ve sokaklarda nara atan bir çok kişiyi, görevliler tarafından araçla Dranaz yoluna götürtüp, orada bıraktırdığı da söylenmektedir. İşte bu Vali bir gün Vilayet Matbaasına telefon açar. O gün, o saatte Vilayet Matbaasında Müdür yokmuş. Telefona Matbaa Makinistti Aziz Abimiz çıkar. Telefondaki ses çok sert ve tok bir tonla.” Ben Vali…! Orası neresi…!, Sen kimsin…! der. Bizim kıymetli Aziz abimiz VALİ sesini duyunca bir anda aklı karışmış, heyecandan, Efendim burası AZİZ ben MATBA deyivermiş. Vali bu cevabı alınca tabiiki çok sinirlenmiş ve yine tok bir sesle Kapat telefonu…!, kapat…! Demiş. Matbaada diğer çalışanların anlattıklarına göre, Aziz Abimiz bu telefon konuşmasından sonra belli süre kendine gelememiş, oturduğu yerde kalmış, gitmiş…

Son yıllarda Sinop İline Kaymakamlık veya Vali yardımcılığı görevlerini icra eden kişilerden vali atanıyor. Burada da çok kalmıyorlar. 1-2-3 yıl aralıklar içinde görev yapıp buradan ayrılıyorlar. Tabi, önemli olan yıl sayısı değil, ekip ruhuyla başarılı bir hizmet anlayışı olduğuna inanıyorum.

Yeni Valimize tekrar İlimize hoş geldiniz diyor, yeni görevinde başarılar diliyorum….