GÜNCEL

Sinop’ta ‘Yaşlı ile yaşlanmak’ konferansı

Sinop Kültür Merkezi'nde gerçekleşen program Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney’in selamlama konuşmasının ardından 
Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Semin Güler Oğurtan katılımcılara “Yaşlı ile yaşlanmak” konulu konferans verdi. 

‘Bugünün gençleriyiz ama yarının yaşlısı da bizleriz. İstesekte istemeksekte ömrü olan bu serüveni yaşayacaktır’ diyerek konferans sunumuna başlayan Dr. Semin Güler Oğurtan; “Yaşlılık vakitlerimizde dinç ve güzel vakit geçirmek isteyenlerin öncelikle bilmedikleri  şeyleri öğrenme heveslerini kaybetmemeliler. Eğer ben bu yaştan sonra nasıl öğrenirim demeye başlarsa insan artık yaşlılığı getirdikleri hastalıklara yakalanma adayı olmuştur. Beslenme şeklini değiştirip hareketlerinin yavaşladığı, metabolizmanın ağırlaştığı o dönemlerde genç iken tükettiği gıdaları azaltarak ara öğünleri çoğaltarak yaşlılıkta kaliteli yaşama ulaşabilir. Bunlarla birlikte su tüketimini çoğaltmak, ağırda olsa yürüyüş yapmak veya farklı spor aktiviteleri ile meşgul olmak, sanatsal etkinliklere katılmak kişinin yaşlılığında yaşamını kaliteli bir şekle getirme metodlarıdır. Yaşlılarımızı dinlemek onları konuşturmak onlarla birlikte onların haşlanacağı ve gönüllerinin hoşnut olacağı aktiviteleri yapmak onların daha sağlıklı olmaları için biz gençlere düşen vazifelerdir” dedi.

Konferans sonunda Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, Dr. Semin Güler Oğurtan’a Sinop'a özgü kotra hediye etti. Program çekilen hatıra fotoğrafı ardından sona erdi.