Sinop Gürcü Kültür ve Dostluk Derneği ile Sinop Üniversitesi (SNÜ) tarafından 22 Şubat Perşembe Günü saat 14.00'da Sabahattin Ali Kültür Merkezinde (eski buzhane binası) akademisyelerin katılı ile  ‘Türk Gürcü İlişkilerinin Tarihi Gelişimi’nin ele alınacağı panel düzenlenecek.

Sinop Gürcü Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Cevat Akkaya, dernek olarak amaçlarının Türkiye'deki Gürcüler ile Gürcistan'daki Gürcüler arasında köprü kurarak bu ilişkileri geliştirmek olduğuna vurgu yaparak düzenlenecek olan panele Sinopluları davet etti.

Göreve geldiği 1 yıllık süre zarfında yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunan Akkaya sözlerini şöyle sürdürdü; " 18-19 Mayıs 2023 tarihinde 80 kişinin katılımı ile iki otobüs Batum Gezisi düzenledik. Dil kursları ve folklor grupları kurduk. Trabzon Gürcistan Başkonsolosluğu’na atanan Nikoloz Lashvili’yi ekip olarak ziyaret ettik. Göreve geldiğimde 119 olan aktif üye sayımızı 308’e çıkarttık.  O gün derneğimizin kasası sıfırdı, yönetim kurulunun bize söyleyemediği bankada 560 TL varmış. Şuanda vadesiz hesapların birinde 13 bin 99 TL, bir başkasında 788 TL, vadeli hesapta 20 bin TL, dolar hesabında 6 bin 448 TL 88 kuruşumuz var. Bu kadar kısa zamanda bu kadar nakit bulabilmiş bir denek zannetmiyorum. O da hepimizin ve tüm arkadaşlarımızın gayretleri ve çabalarıyla oldu. 23-27 Mayıs tarihlerinde Batum – Tiflis gezisi yapıyoruz, kontenjanı doldu sayılır.

22 Şubatta ise Sabahattin Ali Kültür Merkezinde saat 14.00’da ‘Türk Gürcü İlişkilerinin Tarihi Gelişimi’ konulu bir panel düzenliyoruz. Panelin Moderatörü Prof. Dr. Nuri Kavak (Sinop Üniversitesi), Konuşmacılar ise Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu (19 Mayıs Üniversitesi), Prof. Dr. Roin Kavrelişvili (Samatskhe-Javakhe State University / Gürcistan) ve Doç. Dr. Cenk Demir (Sinop Üniversitesi). Hepinizi oraya davet ediyorum” dedi.

Editör: Gülay Kavak