Sinop’ta Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Sosyal Dayanışma Merkezi (SODEM) projeleri kapsamında gerçekleştirilen “Takı Tasarım Kursu”nda eğitim gören kursiyerlerin ürünleri, düzenlenen sergi ile görücüye çıktı.

Sinop Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde hayata geçirilen Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Sosyal Dayanışma Merkezi (SODEM) projeleri kapsamında gerçekleştirilen “Takı Tasarım Kursu”nda eğitim gören kursiyerlerin ürünleri, düzenlenen sergi ile görücüye çıktı.

Sinop Uğur Mumcu Meydanında bulunan alanda düzenlenen sergi, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ve protokol üyeleri tarafından serginin açılış kurdelesinin kesilmesi ile devam eden programda Vali Karaömeroğlu ve katılımcılar sergide yer alan ürünleri inceleyerek kursiyerlerden bilgi aldı. Açılışını yaptıkları serginin ADEM ve SODEM projelerine ait ilk sergi olduğunu belirten Vali Erol Karaömeroğlu, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Açılan kurslara katılan kursiyerleri de tebrik eden Vali Karaömeroğlu, bundan sonraki süreçte de kendilerine başarılar diledi. 

Dezavantajlı grupların yoğun olarak yaşadığı iç ve dış göçün, kadına yönelik şiddetin ve toplumsal olayların yaygın ve sosyoekonomik gelişmişlik düzeyinin düşük olduğu yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızın ayrıca roman vatandaşlarımızın devlet-millet kaynaşmasını sağlamak, psikososyal, sosyokültürel, mesleki yönden kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve topluma kazandırılması amacıyla 2023 yılında başlatılan proje, Sinop Valiliği Sosyal Dayanışma Vakfı bünyesinde Halk Eğitim Merkezinde faaliyet gösteriyor. 

Burada sosyoekonomik düzeyi düşük olan ve kendi imkanlarıyla toplumsal hayata katılımlarını sağlayamayan kadınlara; sosyal, kültürel ve mesleki hizmetler çerçevesinde aile içi iletişim, takı yapım teknikleri ve Kuran-ı Kerim öğrenme gibi kurslar düzenlenerek sertifikalar veriliyor ve iş sahibi olmalarına katkıda bulunuluyor. Bu kurslarla ayrıca, kursiyerlerin kişisel gelişim, moral, sağlık ve vatandaşlık bilgilerinin artırılmasına yönelik eğitim programları düzenleniyor.
Aile Destek Merkezi ve Sosyal Dayanışma Merkezi projeleri kapsamında çalışmayan kadınlar için 6 Mart tarihinde açılan 2 adet kurs 6 Haziran tarihinde sona erdi.

Bu amaç kapsamında 51 kadına il müdürlükleri tarafından koruyucu önleyici eğitimler verildi ve devlet teşviki sağlanarak meslek edinmelerine katkıda bulunuldu. 


 

Editör: Vitrin Haber