Şubat ayında Sinop genelinde konut satışları 267 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,8 oranında  arttığı görüldü. Şubat ayında Sinop, en fazla konut satışının gerçekleştiği 60. il oldu.

Sinop’ta ipotekli konut satışları 127 adet olarak gerçekleşirken diğer satış türleri sonucu 140 konut el değiştirdi
Şubat ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 127 adet olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısı önceki yılın aynı ayında 21 adet olmuştu. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 47,6 olarak gerçekleşti. Sinop, ipotekli konut satış oranının en yüksek olduğu 3. il oldu. İpotekli satılan konutların 51 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 76 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.

Diğer konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,6 oranında azalarak 140 adede geriledi. Şubat ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 52,4 olarak hesaplandı.

Sinop’ta 98 konut ilk defa satılırken ikinci el konut satışında 169 konut el değiştirdi
Sinop genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 oranında artarak 98 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 36,7 olarak açıklandı. Ülke genelinde Sinop, ilk konut satış oranının en yüksek olduğu 18. il oldu. 
Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,4 artarak 169 adede yükseldi. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 63,3 oldu.

Editör: Vitrin Haber