Karadeniz; “İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu?” Karadeniz; “İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu?”

Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İl müdürlüğü toplantı salonunda “Su Verimliliği Seferberliği" bilgilendirme toplantısı kapsamında kurum müdürlerine su kaynaklarının verimli kullanılması konularında bilgilendirmede bulunuldu..

Toplantıda konuşan Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, suyun önemine dikkat çekerek tüm vatandaşların ve kurumların suda sıfır kayıp bilinci ile hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Vatandaşları suyu verimli kullanmaya davet eden Önlem; "Ülkemizde su stresi baskısı olmadan, ihtiyaçlarımızdan feragat etmeden, yaşam standartlarımızı düşürmeden, müreffeh şekilde yaşamımıza devam edebilmek için 'suda sıfır kayıp' bilinci ile bütün kurum/kuruluşlarımızı, çiftçilerimizi, sanayicilerimizi, çocuklarımızı kısacası her bir vatandaşımızı suyumuzu verimli kullanmaya davet ediyoruz. Çünkü 'su vatandır', 'su medeniyettir', 'su geleceğimizdir' diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Mühendis Ümit Yıldırım “İklim Değişikliği ve Tarım" “Binalarda Su Verimliliği" konularında sunumlar eşliğinde bilgilendirmelerde bulundu.

Editör: Gülay Kavak