Vali Mustafa Özarslan başkanlığında düzenlenen toplantıya; Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Ali Bozkurt, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Salih Livaoğlu, Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz Erdoğan katıldı.

Toplantıda; 5199 Sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu" ve uygulama yönetmeliği kapsamında, sahada yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Yeni inşa ve kapasite artırımı faaliyetleri devam etmekte olan 5 adet "Hayvan Bakımevleri ve Doğal Yaşam Alanları"nın son durumu hakkında bilgiler verildi.

Sinop’tan iki isim Türkiye çapında başarıya imza attı
Sinop’tan iki isim Türkiye çapında başarıya imza attı
İçeriği Görüntüle

Halk sağlığını, vatandaşların can güvenliğinin sağlanması ve sahipsiz sokak hayvanlarının daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarına yönelik yapılan; yeni inşaa edilen bakımevlerinin en kısa sürede tamamlanması, rehabilitasyonda görevli personele yönelik eğitim faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Kaynak: Sinop Valiliği Bülten