Sinop 6 Nolu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Hüseyin Ör, şoför esnafının sorunlarını ve gündemi değerlendirdi. Dünyayı tehdit eden Covit-19 salgını nedeniyle şoför esnafının en riskli grupta olduğunu belirten Ör sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler ulaşım sektörü, dolmuş, taksi, servis, otobüs, kamyon ve kamyonetçi esnafları ve araçlarımızda çalışan şoförler olarak bu salgın hastalığın bulaşma riski en fazla olan meslek grubundayız.

CANIMIZDAN VAZGEÇEREK GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ
Canımızdan ve canlarımızdan vazgeçmek uğruna işimizin başındayız. Ulaşıma  ihtiyacı olan bir kişi bile olsa cebimizden mazot parası koyarak, para kazanmaksızın görevini en iyi şekilde yapan, kamuya ve Halkımıza verilen hizmetlerin aksamaması İçin görevlerini ifa eden bu kadirşınaz toplu taşım esnaflarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır hepsinden Allah razı olsun.

ZOR GÜNLER YAŞIYORUZ
Ülkemizde iki sektör işinin başında tam kapasite olarak çalışmaktadır birincisi sağlık, ikincisinde ulaşım sektördür. Olağanüstü günler yaşadığımız bugünlerde hayatları pahasına çalışan sağlık çalışanlarımızı bizde destekliyor ve canı gönülden alkışlıyoruz.  Biz ulaşım sektörü olarak aylık maaşlı değil, gündelik çalışmaktayız. Maalesef günlerdir para kazanmaktan ziyade mazot parasını cebimizden karşılayarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Araçlarımızda çalışan şoför arkadaşlar evine ekmek parası götürememektedir daha şimdiden vereceklerimizi veremez hale geldik. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DESTEK PAKETİ İSTEĞİ
Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Covid-19 virüs salgını kapsamında, zor bir süreçten geçen esnaflarımız için destek amacıyla açıkladığı pakette, sektörümüzün devlete yaptığı ödemeleri erteleyen kararı çok olumlu ve güven vericidir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan isteğimiz canları pahasına görevlerini yerine getiren vefakar ve cefakar toplu taşıma hizmeti veren araç sahibi ve şoförlerimize hizmetlerine devam etmeleri için 'Cansuyu'olacak acil destek paketleri açıklamanızdır. Cumhurbaşkanımızdan gelecek destek açıklamasını dört gözle bekliyoruz. Dünya ve ülke ekonomileri ulaşımdan geçer. Biz ulaşım esnafları olarak hiç bir fedakarlıktan kaçmadık" 

Editör: Vitrin Haber