Siyer-i Nebi Yarışmasında Sinop ili genelinde derece alan öğrenciler yarışmayı düzenleyen AGD tarafından ödüllendirildi. Düzenlenen yarışmada ortaokullar düzeyinde Sinop il birincisi Boyabat İlçesinden Ayşegül Kuru olurken, liseler düzeyinde ise Sinop il birincisi Taha Akarslan oldu. 

Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD), her yıl yüzbinlerce ortaokul ve lise öğrencisinin katılım gösterdiği Siyer-i Nebi Yarışması bu yıl pandemi sebebiyle online olarak gerçekleştirildi. Online Siyer-i Nebi Yarışması, AGD Genel Merkez Organizasyon Planlama Komisyonu koordinesinde, Liseler ve Ortaokullar Komisyonları bünyesinde yapıldı. Online Siyer-i Nebi Yarışması Liseler ve Ortaokullar olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleşti. Sınav Soruları, Lise Düzeyinde; Şerafettin Kalay’ın “Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz. Muhammed (SAS)” kitabından ve ortaokul düzeyinde ise Muzaffer Aktürk - Muhammed Mücahid Tıraş’ın “Sevgili Peygamberim (SAS)”  kitabından hazırlandı.

ÖDÜLLER TÖRENLE VERİLDİ
Yarışmada lise öğrencileri arasında il birincisi olan Sarı Saltuk Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Taha Akarslan ile ortaokul öğrencileri arasında il birincisi olan Boyabat İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ayşegül Kuru'ya birincilik ödülleri törenle verildi. Yine törende yarışmada liseler arası 2. olan Şeymanur Çelik (Sinop Anadolu İmam Hatip) ve 3. olan Abdüssamet Koca (Boyabat Anadolu İmam Hatip) ile ortaokullar arası 2. olan Zeynep Can (Sinop İmam Hatip) ve Muhammed Bilal Sucu'da (Boyabat İmam Hatip) ödüllerini aldı. 

Dernek binasında düzenlenen ödül töreninde konuşan AGD Sinop Şube Başkanı Hikmet Başoğlu: "Yapılan bu sınav efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’i anmak ve anlamak için büyük bir fırsat. Her sene bu bilinçle yapılan bu yarışma bu sene pandemi şartlarından ötürü online olarak gerçekleşmiş oldu. Ortaokullar ve liseler düzeyinde tertip edilen bu yarışmanın kaybedeni yok. Tekrardan yarışmaya katılan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah hepimize özellikle toplumun bu kadar ihtiyaç içinde olduğu bir dönemde Efendimizi anlama fırsatı versin" dedi.

 

Editör: Vitrin Haber