TBMM Hükümeti ile Yunan Hükümeti arasında imzalanan mübadele sözleşmesinin 101. yılında Sinop'ta “Selanik Caddesi” açıldı. Korucuk Mevkiindeki Otogar ile Sinop Üniversitesi güzergahı arasındaki cadde düzenlenen ötrenle “Selanik Caddesi” oldu. 

Törene: Vali Dr. Mustafa Özarslan ve eşi Reva Beray Özarslan, Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Jandarma Komutan Vekili J. Alb. Emir İşaşır, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aral ve Yönetim Kurulu Üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Açılışta konuşan Vali Özarslan: “Büyük Atatürk diyor ki; muhacirler, mübadiller kaybedilmiş toprakların, yitik toprakların aziz hatıralarıdır diyor. Biz böyle gördüğümüz için Sinop halkı bütün mübadilleri kucaklıyor. İşte burada şu anda bu kucaklaşmanın somut örneğini görüyoruz. Bu anlamlı caddeye “Selanik” ismini verdikleri için Belediye Başkanımıza, Belediye Meclis Üyelerine ve bu organizasyonu gerçekleştirdikleri için Dernek Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Barış Ayhan ise, "Sayın Kenan Aral başkanımız Ulu Önderimizin doğduğu kentin isminin Sinop'ta bir caddeye verilmesinin bizden talep etti. Bizde kendilerinin talebini belediye meclisimize taşıdık ve oy birliğiyle bu caddemize Selanik Caddesi vermek kararını aldık. Bugün de bunun açılışını yapıyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Editör: Furkan Alperen Demir