“Ramazan’ın Neşesi Başlıyor” sloganıyla düzenlenecek programda, kandiller ve fenerler eşliğinde hem şenlik hem de kandil alayı yürüyüşü gerçekleştirilecek.
Etkinlik, 18 Şubat Çarşamba günü saat 19.00’da Uğur Mumcu Meydanı’nda başlayacak. Program kapsamında meydanda bir araya gelen vatandaşlar, ardından Alaaddin Camii’ne kandil alayı yürüyüşü düzenleyerek Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte yaşayacak.
“Çocuklarımızın Kalbine Dokunmak İstiyoruz”
Sinop İHH Başkanı Fatih Özcan, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ayı olduğuna dikkat çekti.
Özcan, “Ramazan ayını sadece oruçla değil; sevgiyle, kardeşlikle ve özellikle çocuklarımızın yüzündeki tebessümle karşılamak istiyoruz. Uğur Mumcu Meydanı’nda kandillerin ve fenerlerin ışığında buluşacağız. Ardından Alaaddin Camii’ne yapacağımız kandil alayı yürüyüşüyle Ramazan’ın coşkusunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.
Tüm Sinopluları programa davet eden Özcan, “Caddelerimizi ışıl ışıl Ramazan kandilleriyle donatalım. Dualarla, neşeyle ve umutla bu mübarek ayı karşılayalım. Gelin, çocuklarımızın sevincine ortak olalım” ifadelerini kullandı.
Program Detayları
📅 Tarih: 18 Şubat Çarşamba
🕖 Saat: 19.00
📍 Yer: Uğur Mumcu Meydanı
Sinop’ta Ramazan’ın manevi atmosferini hep birlikte yaşamak isteyen vatandaşların yoğun katılım göstermesi bekleniyor.





