Sinop’ta etkisini gösteren kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle merkez ve ilçelerde metrekareye 150 kg yağış düştü. Yaşanan sel ve su baskınlarında herhangi bir can kaybı yaşanmazken kent genelinde ekipler, çalışmaların aralıksız olarak sürdürdü.

Sinop ve ilçelerini etkileyen yağışlarla ilgili Sinop Valiliğinden yapılan açıklamada il merkezi ve ilçelerde olası aksaklıklara karşı tüm önlemlerin alındığı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “4 Haziran 2023 günü akşam saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak yağış İlimiz ve İlçelerimizi etkisi altına almış olup, son 24 saat içerisinde metre kareye 150 Kg yağış gerçekleşmiştir. Yağıştan etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Kuvvetli yağış öncesinde yapılan Meteorolojik uyarılar nedeniyle tüm önlemler alınarak, Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımızca vatandaşlarımıza gerekli uyarılar yapılmıştır. Öncelikli olarak sel ve su baskını yönünden riskli olan bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın tahliyesi sağlanmıştır.

TÜM EKİPLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDE

Valiliğimiz bünyesinde Afet Koordinasyon Merkezimiz ivedilikle çalışmalarına başlayarak, AFAD, Sağlık, Emniyet, Jandarma, DSİ, Karayolları, İl Özel İdaresi, Belediye ve Diğer Kurumlarımız olmak üzere tüm ekiplerimiz teyakkuz haline geçmiştir.

ÇALIŞMALARIMIZ 7/24 SÜRÜYOR

Sinop İl Merkezi ve İlçelerimizde meydana gelen sel ve su baskınları sonrasında teyakkuz halinde olan ekiplerimizce arama, kurtarma, hasar tespit, yol bakım ve onarım çalışmalarımız 7/24 devam etmektedir.

ERFELEK, AYANCIK VE TÜRKELİ ETKİLENDİ

Özellikle, Erfelek, Ayancık ve Türkeli İlçelerimizdeki derelerde debi yüksekliği nedeniyle gerek sahil yolu, gerekse köy yollarındaki ulaşımda kısmi aksamalar meydana gelmiş olup, köy yollarımızda meydana gelen heyelan, akıntı ve çökmelere karşı çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir.

HERHANGİ CAN KAYBI YAŞANMADI

Yaşanan sel ve su baskınlarında herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Vatandaşlarımızdan dere yataklarına yakın bölgelerde bulunmamalarını istirham ediyoruz.

Devletimiz, tüm imkan ve kurumlarıyla ‘’Acil Kod’’ ile teyakkuz halinde olup, Valiliğimiz Koordinasyon Merkezi gelişmeleri yakından takip etmektedir.

Editör: Vitrin Haber