Sinop İl Özel İdaresine bağlı merkez ve 8 ilçe şantiyelerinde bulunan akaryakıt istasyonlarında kurulan, Akaryakıt Otomasyon Sistemi kısa sürede dikkat çekti. Mardin Büyükşehir Belediyesinden gelen bir ekip, kurulan otomasyon sistemini yerinde inceledi.

Kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren akaryakıt istasyonlarında kurulması planlanan otomasyon sistemi öncesi Sinop'a gelen ekibe Sinop İl Özel İdaresi yetkililerince bilgi paylaşımı yapıldı. İl Özel İdaresi tarafından kurumda misafir edilen Mardin ekibine Sinop'un doğa harikası Akliman ve İnceburun' da  gezdirildi. Ekip teknik incelemelerini tamamlayarak Mardin'e geri döndü. 

YÜZDE YÜZ KONTROL VE TASARRUF SAĞLANDI
Sinop İl Özel İdaresi tarafından uygulamaya konulan hizmet kapsamında; pompa, tank ve tanker otomasyon sistemi, taşıt tanıma sistemi ve online merkezi yönetim sistemi ile yakıt tasarrufu sağlamada önemli bir adım atmıştı. Kurulan bu sistemlerle akaryakıt işlemleri kayıt altına alınırken tüm akaryakıt işlemlerine anlık erişim imkanı sağlanmış oldu. Kayıp-kaçak önlemede en etkin ve en teknolojik sistem olan Akaryakıt Otomasyon sistemleri sayesinde İl Özel İdaresi akaryakıt giderleri üzerinde %100 kontrol ve tasarruf sağlama imkanı elde etti. 

Editör: Vitrin Haber