Sürü sahibinden edinilen bilgilere göre olay, yaklaşık 3 gün önce koyunların otlatıldığı sırada yaşandı. Sürüye giren üç kurt, hayvanlara saldırdı. Saldırı sonucunda 11 koyun telef oldu.
Sürü sahibi B.T., saldırı sırasında kurtları yakından gördüğünü belirterek, hayvanların oldukça iri ve büyük yapılı olduğunu ifade etti. B.T., bölgede daha önce görülen kurtlarla saldırıyı gerçekleştiren hayvanların görünüşlerinin farklı olduğunu da söyledi.
Kurt saldırıları yeniden gündemde
Aşağı Yamacık’taki olay, bölgede son günlerde yaşanan benzer saldırıları da yeniden gündeme getirdi.
Geçtiğimiz günlerde Gerze Cumhuriyet Mahallesi’nde bir koyun sürüsüne kurt saldırmış, 6 koyun telef olurken 15 koyun da zarar görmüştü.
Art arda yaşanan saldırılar, bölgede hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlar arasında endişeye yol açtı. Üreticiler, kurtların sürülere ve yerleşim bölgelerine yaklaşmasının önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını talep etti.





