Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Sinop’ta Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen programda en fazla kitap okuyan 100 okuyucu ''Kitap Dostu'' seçilerek ödüllendirildi.

Kitap dosyu 10 okuyucuya ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Vali Dr. Mustafa Özarslan ve protokol üyeleri kitap dostu okuyucuları tebrik ederek kitap okumanın öneminde vurgu yaptı.

Sinop’un geleneksel lezzetleri bu kitapta derlendi Sinop’un geleneksel lezzetleri bu kitapta derlendi

Daha sonra en fazla kitap okuyan okuyuculara ödülleri Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi (SNÜ) Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir ve Sinop Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Damaroğlu ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ferhat Kuran tarafından verildi.

Vali Dr. Mustafa  Özarslan ödül töreninde yaptığı açıklamada; “Şuanda kütüphanemizdeki kitap sayısı kadar içimizde onların olduğunu düşünüyoruz hayal ediyoruz. Büyük milletlerin evlatları büyük düşünür, büyük düşünmek için kütüphanelerde yer almış büyük düşünürlerin büyük insanların kitaplarını düşüncelerini bilmemiz lazım. İnsan kendinden oluşan bir varlık değil, sosyal bir varlık. Sosyal öğrenme diyoruz buna. Sosyal öğrenmede iletişimle olur, iletişim bazen dokunarak, konuşarak, arkadaşlık kurarak olur. Ama arkadaşlıklar ayrıca raflarda yer alan kitaplarda yer alan düşüncelerle de arkadaşlık yapabiliriz. Kitap kurtlarımızda bu şekilde yüz yüze kurduğu ilkokul arkadaşları var onları biliyoruz ama kendilerini görmemekle birlikte kitapları yazan insanlarla da arkadaşlık yapılır. Onlarda bizim arkadaşlarımız, onların düşüncelerini öğrendik, onların fikirlerinden faydalandık. Böylece düşünce ufkumuz büyüdü, düşünce yetimiz arttı. Daha farklı bir şekilde dünyayı görmeye başladık. Bu büyük bir zenginlik, bu zenginliği kitaplara, büyük insanlara borçluyuz. Büyük milletimizde çok okuyan kitap kurtlarımızın sayesinde çok büyük düşüncelere sahip olacaklar. Bunlar olumlu yönde kendi ilçelerine, illerine, kendi Anadolu coğrafyamıza hizmet edecekler katkı verecekler sonrada insanlığa katkı verecekler. Biz bunun hayali ile bütün enerjimizi sarf ediyoruz. Eğitime büyük yatırımlar yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ben tekrar bu güzel evlatlarımızı yetiştiren anne ve babalarımızı özellikle tebrik ediyorum. Öğretmenlerimizi tebrik ediyorum, çocuklarımıza da nice güzel okumalar diliyorum”  dedi.

Sinop İl Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Akarslan, Vali Dr. Özarslan başta olmak üzere tüm protokole katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Editör: Merve Yerli