Sinop-Boyabat karayolu üzerinde bulunan Boyalıca Köyü Derecuma Camisi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen yağmur duası ve keşkek şenliği, bu yıl büyük bir katılımla gerçekleşti.

Etkinlik kapsamında pişirilen kazanlar dolusu keşkek ve et yemeği şenliğe katılan protokole, yöre halkına ve etkinliğe iştirak eden ve yurdun dört bir yanından gelen gurbetçilere ikram edildi.

YAĞMUR VE BEREKET İÇİN DUALAR EDİLDİ
Derecuma Camisi meydanında düzenlenen etkinlik, camide kılınan Cuma namazı sonrası başladı. Cuma namazı ardından tüm katılımcılar ellerini semaya kaldırarak yağmur ve bereket için dualar etti. Etkinliklerde oldukça renkli anlar yaşandı. Şenliğe katılan vatandaşlar hasret giderdi, hoşça vakit geçirdi.

Etkirliği her yıl geleneksel olarak sürdürdüklerini dile getiren Köy Muhtarı Önder Eskici, “Her sene gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizi bu yıl daha büyük bir katılımla yaptık. Ecdadımızdan kalan bu etkinliğe sahip çıkıyoruz. Bugün 20 kazan keşkek, 4 kazan da et yaptık. Katılanların ayaklarına sağlık. Geldikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sinop Boyalıca Köyü Dernek Başkanı Ramazan Kaya'da etkinliğe katılan tüm misafirlere iştiraklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Editör: Serhat Özşahin