Kasım ayında Sinop genelinde konut satışları 269 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,9 oranında azaldığı görüldü. Kasım ayında Sinop, konut satış sayısı bakımından 67’inci il oldu.

Sinop Merkez ilçesinde Kasım ayında 85 adet konut satıldı. Sinop Gerze ilçesinde ise Kasım ayında 80 adet konut satıldı Sinop Merkez ilçesinde satılan konut sayısının Sinop genelindeki payı yüzde 31,6 olurken Gerze ilçesinde satılan konut sayısının Sinop genelindeki payı yüzde 29,7 oldu.        

SİNOP’TA İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI 50 ADET OLARAK GERÇEKLEŞİRKEN DİĞER SATIŞ TÜRLERİ SONUCU 219 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Kasım ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 50 adet olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39 azaldığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 18,6 olarak gerçekleşti. İpotekli satılan konutların 29 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 21 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.

Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,8 oranında azalarak 219 adet oldu. Kasım ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 81,4 oldu.

SİNOP’TA 101 KONUT İLK DEFA SATILIRKEN İKİNCİ EL KONUT SATIŞINDA 168 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Sinop genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 102 oranında artarak 101 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 37,5 oldu.
Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 41,3 azalarak 168 adet oldu. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 62,5 oldu.
 

Editör: Vitrin Haber