Ekim ayında Sinop genelinde konut satışları 254 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,3 oranında azaldığı görüldü. Ekim ayında Sinop, konut satış sayısı bakımından 65’inci il oldu.

Sinop Merkez ilçesinde Ekim ayında 59 adet konut satıldı. Sinop Gerze ilçesinde ise Ekim ayında 67 adet konut satıldı Sinop Merkez ilçesinde satılan konut sayısının Sinop genelindeki payı yüzde 23,2 olurken Gerze ilçesinde satılan konut sayısının Sinop genelindeki payı yüzde 26,4 oldu.        

SİNOP’TA İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI 32 ADET OLARAK GERÇEKLEŞİRKEN DİĞER SATIŞ TÜRLERİ SONUCU 222 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Ekim ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 32 adet olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,9 azaldığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 13 olarak gerçekleşti. İpotekli satılan konutların 17 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 15 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.
Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 oranında azalarak 222 adet oldu. Ekim ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 87,4 olarak hesaplandı.

SİNOP’TA 77 KONUT İLK DEFA SATILIRKEN İKİNCİ EL KONUT SATIŞINDA 177 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Sinop genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 148,4 oranında artarak 77 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 30,3 olarak açıklandı. 
Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28 azalarak 177 adet oldu. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 69,7 oldu.
 

Editör: Vitrin Haber