Mayıs 2026 resmi üye sayım sonuçlarına göre Sinop genelinde yapılan değerlendirmelerde Diyanet-Sen, en yakın sendikaya 645 üye fark atarak yetkili sendika konumunu korudu.
Açıklanan verilere göre sendika, geçen yıla göre personel sayısı aynı kalmasına rağmen 75 yeni üye kazanarak toplam 874 üyeye ulaştı. Bu sonuçla Sinop genelinde ve 9 ilçenin tamamında 23. kez üst üste yetki elde edildi.
23. KEZ YETKİ SEVİNCİ
Diyanet-Sen Sinop Şube Başkanı Yaşar Köstek, elde edilen sonucun yalnızca sayısal bir başarı olmadığını belirterek bunun emek, samimiyet, istikrar ve teşkilata duyulan güvenin bir sonucu olduğunu ifade etti.
Köstek, sendikal başarıların sadece imzalanan kazanımlarla sınırlı olmadığını, her üyenin iyi ve kötü gününde yanında olmanın bu güveni güçlendirdiğini vurguladı.
TEŞKİLAT VE SAHA ÇALIŞMALARINA TEŞEKKÜR
Köstek, şube yönetimi, ilçe yönetimleri ve sahada görev yapan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ederek, 23. kez elde edilen yetkinin, yoğun saha çalışması ve örgütlenme faaliyetlerinin sonucu olduğunu söyledi.
Yaşar Köstek, üyeler ve din gönüllüsü camiaya teşekkür ederek, elde edilen başarının teşkilat için önemli bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
“SAYISAL ÜSTÜNLÜK DEĞİL, SORUMLULUK” VURGUSU
Başkan Köstek'in açıklamasında, elde edilen sonucun rehavet değil daha fazla sorumluluk ve çalışma azmi getirdiği ifade edildi. Din görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarının geliştirilmesinin öncelikli hedef olduğu belirtildi.
YENİ DÖNEM HEDEFLERİ
Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, sendikal faaliyetlerin güçlendirilmesi ve üyelerin haklarının daha ileriye taşınması için çalışmaların sürdürüleceği bildirildi.






