Sinop’ta bir vatandaş tarafından denizin içinden çıkartılan çöpler görenleri hayrete düşürdü.

İstanbul’dan Sinop'a tatil yapmak için gelen Mehmet Emin Tural, Karakum’da dalış yaptığı sırada üzücü bir manzara ile karşılaştı. Deniz kirliliğini fark eden Mehmet Emin Tural, dalış takımlarını giyinerek sualtı temizliği yaptı.

Karakum mevkisinde su altından çıkan içki şişeleri, lastikler ve birçok çöp denizin doğal dengesini nasıl bozduğunu ve insanların zevkleri uğruna denizi kirlettiğini gözler önüne serdi.

İstanbul’dan Sinop’a tatil yapmak için gelen Mehmet Emin Tural denizde yüzüp eğlenmek yerine denizi temizlemeyi tercih etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Tural “Tüm kış boyunca memleketimize gelebilmek için hasret çekiyoruz, yazında ilk fırsatta soluğu Sinop’ta alıyoruz. Ben hobi amaçlı dalış yapıyorum bu yıl yine Karakum taş ocakları civarında dalış gerçekleştirdim. Ancak gördüğüm manzara beni çok üzdü, güzelim denizimizi ne hale getirmişler. Ben Sinop’ta su altı güzelliğini görmek isterken çöp yığınlarıyla karşılaştım bu beni gerçekten çok üzdü elimden geldiği kadar çöpleri suyun içerisinden çıkarttım ve çöpe attım. Buradan sizlerin aracılığıyla insanlara mesaj vermek istiyorum. En güzel temizlik kirletmemektir. Sinop gerçekten çok güzel bir il deniziyle, doğasıyla, yeşiliyle bu değerleri güzellikleri koruyup sahip çıkmak denizlerimizin, sahillerimizin kirlenmesini önleyecektir” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber