İstanbul'da ki bir hastane de yaklaşık 10 yıl önce kalça protezi takılması ardından, kemik yapısı deforme olan ve 6 aydır yürüyemeyen 66 yaşında ki hasta, Sinop'ta yapılan başarılı bir operasyonla tekrar yürümeye başladı. 

Protez vidaları dahi düşen ve büyük şehirlerde ki bir çok hastanede ameliyatı yapılamayan yaşlı bayanın ilk adımlarını Vitrinhaber görüntüledi. 

Gerze'nin Acısu Köyünde yaşayan Nurşen Tunç'un (66), 10 yıl önce sağ kalçasına totel kalça protezi yapıldı. Yaklaşık 5-6 ay önce sağ kalçasında başlayan ağrı ile yürüyemez hale gelen Nurşen Tunç, Bafra ve Samsun başta olmak üzere bir çok hastaneye başvurdu. Ancak protez vidaları düşen ve kemik yapısı aşırı şekilde deforme olan hasta, başvurulan hastanelerde ameliyat edilemedi. 

Daha sonra Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne gelen Tunç, sık sık gerçekleştirdiği zorlu ve başarılı ameliyatlarla gündeme gelen Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde görevli Opr. Dr. Çetin Bekar tarafından muayene edildi. Çekilen filmler ve muayene sonucunda hastanın sağ kalçasının kalça kemiğini delip mesaneye doğru geçtiği görüldü. Yaşlı bayan derhal hastaneye yatırılarak Dr. Çetin Bekar tarafından ameliyat edildi. Hastanın eski protezlerinin çıkartıldığı ameliyat sırasında, sağ kalça kemiğinde ki tamamen deforme olan kemik yapının mesaneyle ilişki halinde olduğu görüldü. Bölge kemik aşısı ile doldurulup üzerine kafes denilen 'ring' konularak vida ile pelvis kemiğine stabilize edildi. Daha sonra 'asetabular sistem' yerleştirildi. Femurda ki kısımda kemik erimiş olduğu için kemik çıkartıldı. O bölgeye de yeni revizyon femural sistem yerleştirildi. Parçalı olan femur kemiğinin kırıkları ile beraber üzerine bir plak konarak, özellikle yürürken kalçanın sarsak yürümemesi için kas yapısı da proteze bağlandı. 

Yapılan başarılı operasyon ardından hasta bir kaç gün içerisinde yürümeye başladı. İlk adımlar biraz sancılı da olsa ayağa kalkmayı başaran Nurşen Tunç, bir kaç seansın ardından rahatlıkla yürümeye devam etti. Tunç, bir çok hastanede cesaret bile edilemeyen operasyona imza atan Dr. Çetin Bekar ile tüm servis çalışanlarına teşekkür etti. 

Muhabir: Vitrin Haber