Sinop ili genelinde 213 okulda, 35 bin 388 öğrenci 2022 – 2023 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi ile birlikte tatile 'merhaba' dedi. 

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren okullarına giderek, büyük bir sevinçle karnelerini aldı. Kimi öğrenci notlarına üzülürken, bazı öğrenciler ise karneleriyle birlikte aldıkları başarı belgeleriyle tatil sevinçlerini ikiye katladı. Bu arada uzmanlar, aileleri düşük karne notları nedeniyle çocuklara psikolojik baskı yapmamaları konusunda uyardı.

KARNE HEYECANINA ORTAK OLDULAR
Sinop Korucuk İlkokulunda gerçekleştirilen karne töreninde ise Vali Erol Karaömeroğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Karne töreninde Vali Karaömeroğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, öğrencilere karnelerini takdim ederek, önümüzdeki dönemde başarılar diledi. 

Karne heyecanı yaşayan tüm öğrencileri ve onları geleceğe hazırlayan öğretmenleri tebrik eden Vali Erol Karaömeroğlu, tüm öğretmen ve öğrencilere sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yarı yıl tatili geçirmelerini diledi.

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız; “Yeryüzünün en güzel çiçekleri sevgili öğrencilerim, çokça dinleneceğiniz, gönlünüzce eğleneceğiniz, sevdiklerinizle güzel anılar biriktirebileceğiniz tatil temenni ediyorum” dedi.

Eğitim-öğretim hayatının başından bugüne kadar gösterdikleri üstün gayret ve özverili çalışmalarınızdan dolayı öğretmenlere de teşekkür eden Yıldız; “2022-2023 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde görüşmek üzere, hepinize iyi tatiller diliyorum” diye konuştu.
Ülke genelinde yaklaşık 19 milyon öğrencinin karnelerini almasıyla birlikte başlayan iki haftalık yarıyıl tatili 6 Şubat'ta sona erecek ve öğrenciler ikinci döneme başlayacak. 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil dönemi olacak.
Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek. 


 

Editör: Vitrin Haber