Sinop’ta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen “Tarım, Orman ve İnsan” temalı fotoğraf sergisi Sabahattin Ali Kültür Merkezinde açıldı.

Ülke çapında tarıma ilgiyi artıtmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirerek farklı kategorilerde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren ve sergilemeye layık görülen fotoğraflar sergileniyor.

Serginin açılış konuşmasını yapan Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Tarım, orman ve insan" temalı serginin bu yıl 13'üncüsünün düzenlendiğini belirterek açılışa katılım sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

Her yıl 81 ilde düzenlenen  sergide 13."Tarım Orman ve İnsan"  Ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar yer aldığınıhatırlatan Önlem; "Her yıl 81 İlimizde düzenlenen sergi İnsanımızın tarıma olan ilgisini artırmak, tarımsal faaliyetlerin insanımız tarafından gereken değeri görmesi ve gerekse tarımcılığın nasıl yapıldığının anlatılması amacıyla bu fotoğraf yarışması yapılmakta ve sergilenmektedir” diye konuştu. 

Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor

Tarımda insan ihtiyacını karşılayan gıdanın bir alanı olan tarım alanlarının korunarak muhafaza etmenin insani bir sorumluluk ve gelecek nesillere aktarılması bakımından önemli olduğunu belirten Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ise; "Fotoğraflar yalnızca görsellik açısından değil insanın çabasının ve emeğinin bir karşılığı olarak üretimi de göreceğiz. Üreterek Türkiye Yüzyılı'na ulaşmaya çalışıyoruz. İnsan, doğa ve tarım bu üçünün birbirine uyumlu olması gerekiyor. Sadık olması ve bu üçünün hakkının birbirine geçmemesi lazım. Son yıllarda gördüğünüz gibi küresel iklim değişikliğinden, küresel kuraklık nedeniyle bereket olan kar ve yağmur maalesef afete dönüşüyor. Bunun arkasındaki gerçeklik insan, doğa ve tarım arasındaki üçlünün özellikle insanın doğaya saygılı olmaması, doğadan hak ettiğinden fazla alması, haksızlık yapması doğaya. Tarımda bizim için insan ihtiyacını karşılayan gıdanın bir alanı tarım alanlarımızı korumak, muhafaza etmek insani bir sorumluluk, gelecek nesillere olan bir borcumuz. Dolayısıyla da bu üçlünün birbirine saygılı ve hakkaniyet ölçüsünde hayatını devam ettirmesinde fayda var. Bu anlamda bu serginin buna katkı vereceğine inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından serginin açılış kurdelesi kesilerek sergide yer alan fotoğraflar incelendi. 

Programa; Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Belediyesi Başkan Yardımcıları Önder Serdar Öztürk ve İsmet Damaroğlu, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem ile kurum müdürleri katıldı.

Editör: Gülay Kavak