Türkiye'nin ilk yerli karakterinin canlandırıldığı kitapların yazarı Ayşe Gül Kara Zorlu, çizgi karakteri ‘Şakrak’ı, yıllar önce mezun olduğu Sinop İstiklal İlkokulunun öğrencileriyle buluşturdu.

Sinop Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinlikte Türkiye'nin ilk yerli karakterinin canlandırıldığı kitabı olan “Şakrak”ı öğrencilere tanıtan Ayşe Gül Kara Zorlu, öğrencilere Şakrak’ın animasyon filmini izletti.

Konuşmasında öğrencilik yıllarından hatıralarını paylaşan Ayşe Gül Kara Zorlu, öğrencilere okudukları sıraların, arkadaşlarının öğretmenlerinin kıymetini bilmeleri ve onlarla geçirdikleri zamanı en iyi şekilde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Sinop İstiklal İlkokulundan mezun olmuş değerli bir ismi okulun öğrencileri ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Okul Müdürü Yasin Sakallı, düzenlenen etkinlik sayesinde öğrencilerin yıllar önce onların oturdukları sıralardan mezun olmuş birisinin hayallerine ulaşabildiğini gördüklerinde okullarına ve kendilerine olan inançlarının artacağına inandıklarını söyledi. Sakallı; “Bugün burada hem okulumuzdan mezun olmuş hem de ünü dünyaya yayılmış yeni bir karakter olan şakrak karakterinin üreticisi Ayşegül Kara Zorlu’yu ağırlamanın memnuniyetini yaşıyoruz. Öyle ki; hem çocuklarımızı bir yazarla buluşturmanın keyfi hem de çocuklarımıza aynı onlar gibi, onların okullarında, onların sıralarında oturmuş birisinin hayallerine ulaşabildiğini ve onların istediklerinde hayallerine ulaşabileceklerini gösterebilmek adına önemli bir adım attık. Program boyunca çocuklarımız oldukça eğlendi. Program sayesinde çocuklarımız okuduğu kitabın yazarı ile de tanışma fırsatı buldu. İstiklal ilkokulu olarak yaptığımız tüm çalışmalarda amacımız, çocukların okulunu sevmesi ve geleceğe kendilerine güvenir bir şekilde hazırlanması. Bu anlamda bugün ki programımız da güzel bir çalışma oldu diye düşünüyorum” dedi.

Program sonunda Ayşe Gül Kara Zorlu, kitaplarını imzalayarak çocuklara dağıttı.


 

Editör: Vitrin Haber