2023-2024 TMVFL Ligi sezonu Orta Karadeniz Bölgesinde sezonu şampiyon olarak tamamlayan Sinop Yarımada Spor Veteran takımı, 29 Nisan-05 Mayıs tarihleri arasında 25 takımın katılımıyla Antalya'da düzenlenecek olan Masterler Veteranlar Türkiye Şampiyonasında Sinop’u temsil edecek.

Sinop Yarımada Spor, Gerze Veteranlar, Bafra Veteranlar, Boyabat Kale Veteranlar, Boyabat Veteranlar, Durağan Gökırmak Veteranlar, Gerze Masterler takımlarının mücadele ettiği 2023-2024 TMVFL Ligi sezonu Orta Karadeniz Bölgesinde Sinop Yarımada Spor son maçında Boyabat Kale Veteranları’ı 4-3 mağlup ederek 29 puan ile Orta Karadeniz Bölgesi şampiyonluğunu ilan etti. Orta Sinop Yarımada Spor, Karadeniz Bölge Şampiyonu olarak Antalya’da gerçekleştirilecek olan Masterler Veteranlar Türkiye Şampiyonasında Sinop’u temsil edecek. 

Süper Lig’de 34. hafta görünümü Süper Lig’de 34. hafta görünümü

SPONSOR DESTEĞİ BULAMADIK
Sinop Yarımada Spor Kulübü Başkanı Murat İlkılıç, Bölgesinde sezonu şampiyon olarak tamamlayan takımlarının sponsor bulamamasından dolayı Antalya’da düzenlenecek olan Masterler Veteranlar Türkiye Şampiyonasına katılmak için sporcuların kişi başına düşen 15 bin 350 TL’lik masraflarını kendilerinin karşılayacağını söyledi.

Takımını ve sezonu değerlendiren Murat İlkılıç sözlerini şöyle sürdürdü; “2015 Yılında Türkiye Masterler Veteranlar Futbol Ligi (TMVFL) olarak kurulan ve 40 yaş üzeri sporcuların lisansla oynadığı Masterler Veteralar maçlarına Sinop ili Tersane spor takımı olarak Orta Karadeniz grubuna aralıksız katılmaktayız. Grubumuz; Sinop, Yozgat, Çorum, Ordu, Fatsa, Ünye, Samsun, Bafra, Boyabat, Durağan, Ayancık ve Gerze'den oluşan takımlarımızın katılımları ile oluşmakta idi. Zamanlar içerisinde bazı takımlarımız ligden çekildi. 2015-2016 yılları arasında sporcu olarak ben de Tersane Spor Veteran takımında futbol oynadım, 2017 yılında geçirdiğim diz ameliyatımdan sonra uzun süre futbola ara verdim. Tersane spor takımımız yönetimi bana 2021-2022 yıllarında Koordinatörlük ve takımda ağabeylik, eski futbolcularımızdan Özcan Yamak'a da antrenörlük görevi verdi. Görev aldığımız ilk yıl ligi 5. tamamladık. 2022-2023 yılında Samsun, Fatsa iki takım, Bafra, Gerze iki takım, Durağan iki takım, Boyabat ve Sinop Tersane Veteranlardan oluşan 10 takımlı Orta Karadeniz grubunu birinci sırada Şampiyon olarak tamamladık. 

Teknik kadromuza yine eski futbolcumuz İbrahim Akkoca'yı sporcu Antrenör, takım kaptanı olarak kattık ve yine bizim takımdan Gökhan Karagülle 18 Golle gol kralı oldu. Tersane spor yönetimine teşekkür ederek iki yıl yürüttüğüm Koordinatörlük ve takıma yaptığım ağabeylik görevlerimden ayrıldım. 2023 yılı Temmuz ayında Sinop Yarımada Spor Kulübünü kurduk ve Kulüp Başkanı oldum. Yönetim Kurulumuz ve kulüp üyelerimiz sporcu kardeşlerimizden oluşmaktadır. Hiçbir yerden maddi yardım almadan her yıl artarak yükselen takım sporcularımıza yük olan Master Veteranlar Federasyonumuza da katkı bedeli olarak 25 bin TL’yi yatırarak 2023-2024 Masterler Veteranlar ligine yeni takım ve adımızla katıldık. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımızın yerine takviyeler de yaparak Özcan hoca nezaretinde 2023 yılı Eylül ayında antrenmanlara başladık. Bafra Veteran, Gerze Veteran ve Gerze Master, Durağan Gökırmak, Durağan Veteran, Boyabat Veteran, Boyabat Kale Veteran ve Sinop Yarımada spor olarak 7 takımla kurulan Orta Karadeniz grubunda yine 14 Nisan 2024 tarihinde yaptığımız son Boyabat Kale Veteranlar Maçımızdan sonra ligi önde şampiyon olarak tamamladık. Bütün katılan takımlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Her katılan takım sporcularımızı da ilerlemiş yaşlarına rağmen yapmış oldukları mücadelelerden dolayı tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum. Ayrıca büyük özveriyle ve fedakarlıklarla mücadele eden başta Yönetimimize, Takımımızı iki yıl üst üste biri Tersane spor Veteran takımı olarak şampiyon yapan Antrenörümüz Özcan Yamak'a, arkadaşlarına örnek olan başarılı takım Kaptanımız Mesut Özsalcı'ya, Şampiyon sporcularımız; Mesut Özsalcı, Mahir Alabaş, Yılmaz Çelikbaş, Çağatay Emre Önal, Timur Tan, Serdar Çolak, Mustafa Tolga Kara, Mustafa İstek Yütük, Ufuk Yıldız, Soner Taban, Engin Yumuşak, Hakan Ekici, Erhan Yılmaz, Ceyhun Bilgici, Ceyhan Bilgici, Selçuk Akyol, Eray Uzun, Namık Öztürk, Süleyman İlhanoğlu, Ahmet Murat Gülyüz, Mikail Erkan Aytekin, Berk Vurat, Mustafa Özer, Özkan Birinci'ye de sonsuz sevgilerimi sunuyor, tebrik ediyorum.

ŞAMPİYONADA 25 TAKIM YARIŞACAK
Antalya'da 29 Nisan ile 05 Mayıs 2024 tarihleri arasında 25 takımın katılacağı Masterler Veteranlar Türkiye şampiyonasında bizler de Orta Karadeniz ligi şampiyonu Sinop Yarımada Spor olarak Sinop ilimizi temsilen katılacağız. Yedi gün sürecek şampiyona da bütün masrafları sponsor bulamadığımız için yine kişi başı maliyeti olan 15 bin 350 TL’yi kendimiz karşılayacağız. Bu özverilerinden dolayı sporcu kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum”.

Kaynak: Vitrin Haber Gazetesi