SPOR

Sinoplu Seyyahlar Aksaray Yolunda

Geçen yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı uhdesinde yapılan organizasyon bu yıldan itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Ülke çapında 100 bin gencin hareketliliği hedeflenirken proje için toplamda 15 milyon TL bütçe ayrıldı.
Aksaray gezisine katılan gençlerin sağlık sigortaları da içinde olmak üzere tüm masrafları Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Etkinliğe katılma fırsatı yakalayan öğrencilere proje kapsamında  çeşitli hediyelerde veriliyor.
Projenin internet sitesinde, proje süresince gençlerin katıldığı gezi programları ve etkinlikler hakkındaki izlenimlerini , yaşadıkların , duygu ve düşüncelerini paylaşabilecekleri SEYYAHNAME adlı bir bölüm oluşturuluyor. Yapılan değerlendirme sonucunda en başarılı bulunan ilk 10 yazıyı yazanların her birine "Apple iPad 2"

Tablet Bilgisayarı da hediye edilecek  bunun yanında katılan tüm gençlere, çanta, şapka, not defteri, kalem, Ord. Prof. Ali Fuat BAŞGİL'in "Gençlerle Başbaşa" isimli kitabı ile Safahatta yer alan dizeleri öykü kurgusuyla genç okurların anlayacağı bir dille aktaran "Safahat Öyküleri" isimli kitapta hediye olarak dağıtılıyor.
Boyabat ve Saraydüzü ilçelerinden 40 gencin katıldığı geziye öğrencilerin başından lider olarak Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Antrenörü Erkan Gür ve Saraydüzü Türkaylar YİBO Beden Eğitimi Öğretmeni Süleyman Karakaya bulunuyor. Aksaray’da birçok doğal ve tarihi yapıyı görme fırsatı bulacak gençlerimize Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan kokartlı Turizm Rehberlerinin de ören yeri ve gezilecek alanlarda eşlik edeceği öğrenildi.