İstanbul Pendik Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Fatma Kara, deprem bölgesinde yaşadığı olaylardan derlediği "52 Numara" adlı kitabı çıktı. 

Kara, 6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem ardından felaket bölgesine depremden adece bir gün sonra gönüllü olarak giderek, yardım faaliyetlerine katılmıştı. 18 Şubat 2023 gününe kadar Kahramanmaraş, Hatay- İskenderun’da yabancı arama kurtarma ekiplerine Türkçe-İngilizce tercümanlık yapan, aşevinde çalışıp, gelen yardımları tasnif eden ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Fatma Kara daha sonra burada yaşadıklarını kaleme aldı. "52 Numara" adını verdiği kitabında deprem bölgesindeki hatıralarını derleyen Kara'nın 170 sayfalık kitabı, Luna Yayınları tarafından basılarak 68 liradan piyasaya sürüldü. 52 Numara, çıktığı ilk günden bu yana okuyuculardan büyük ilgi gördü. 

Anaokullu miniklerin bir yıllık el emeği görücüye çıktı Anaokullu miniklerin bir yıllık el emeği görücüye çıktı

FATMA KARA 
Sinoplu bir ailenin çocuğu olan Fatma Kara İstanbul Marmara Üniversitesi  İngilizce bölümü mezunudur. 18 yıllık öğretmen olan Kara, öğretmen arkadaşları, öğrencileri ve velileri tarafından çok sevilen başarılı bir öğretmendir.

Editör: Furkan Alperen Demir