Sinop TOKİ Şehit Fatih Erer Spor Kulübü Güreş Takımı, Türk Yağlı Güreşlerini Avrupa'da tanıtmak için Avusturya’ya gitti. Viyana'da düzenlenecek bir etkinlikte ata sporumuzu tanıtacak olan 8'izi Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonunun lisanlı sporcusu, 4'ü il genel meclis üyesi ve bir de cazgır olmak üzere 13 kişilik ekip Avusturya’nın Başkenti Viyana’da ilgiyle karşılandı. Türk formasıyla kenti gezen takım sporcularını gören çok sayıda gurbetçi heyecanlarını gizleyemedi. 

İlk gün kenti gezen güreşçilerimiz, Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert'i makamında ziyaret etti. Daha sonra, Samsunlular Derneği (SAM-DER) tarafından misafir edilen Sinoplu güreşçiler ve teknik ekip, Viyana 10. Bölgedeki Damak Restoran tarafından ağırlandı. Aynı zamanda kendisi de sporcu olan restoran işletmecisi Volkan Akın sporcularla uzun süre sohbet etti. 

Viyana'da yaşayan saygın iş insanı ve organizatör Sinoplu Cemil Yıldız organizesinde gerçekleşen program kapsamında Sinoplu güreşçiler, Perşembe günü Linz bölgesinde Atib tarafından düzenlenecek etkinlikte er meydanına çıkacak. Güreşçilerimize Sinop İl Genel Meclisi üyeleri; Fatih Özçelik, İzzet Karaman, Nihat Çetinkaya ve Ziya Dilsiz eşlik ediyor. 

Sinoplu sporcuları Viyana'da ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını belirten Cemil Yıldız, ata sporu yağlı güreşlerin Avrupa’ya tanıtılması için mücadele ettiklerini söyledi. Cemil Yıldız, Avusturya’da bu konuda büyük talep olduğunu belirterek, farklı zaman dilimlerinde sporcuların yeniden davet edileceğini sözlerine ekledi.