Sinop TOKİ Şehit Fatih Erer Spor Kulübü Güreş Takımı, Türk Yağlı Güreşlerini Avrupa'da tanıtmak için Avusturya'ya gitti. Linz kentinde Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB) tarafından düzenlenen kermes etkinliğine katılan güreş takımı, burada çıktıkları er meydanında adeta nefes kesti. Güreşçiler er meydanına mehter takımıyla birlikte çıktı. 

Etkinlikte ata sporumuzu tanıtan 8'izi Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonunun lisanslı sporcusu, Sinoplu meşhur cazgır Necmettin Yaşar Kırbıyık eşliğinde er meydanında muhteşem bir güreş ziyafeti sundu. Ekibe eşlik eden 4 il genel meclisi üyesi de etkinliğe katılan güreş severler bir araya geldi.

Viyana'da yaşayan saygın iş insanı ve organizatör Sinoplu Cemil Yıldız organizesinde gerçekleşen program kapsamında Sinoplu güreşçiler, ata sporu güreşlerle ilgili bir çok soruyu da yanıtladı. Güreşçilerimize Avusturya programında Sinop İl Genel Meclisi üyeleri; Fatih Özçelik, İzzet Karaman, Nihat Çetinkaya ve Ziya Dilsiz eşlik ediyor.

Sinoplu sporcuları Avusturya'da ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını belirten Cemil Yıldız, ata sporu yağlı güreşlerin Avrupa'ya tanıtılması için mücadele ettiklerini söyledi. Cemil Yıldız, kültürel paylaşımın artması ve Türk ata sporunun uluslararası arenada daha da yaygınlaşması için çalışmalare devam edeceklerini belirtti.  Etkinliğin Türk güreşine ve Sinop'a yönelik uluslararası tanıtım açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Yıldız, farklı zaman dilimlerinde sporcuların yeniden davet edileceğini sözlerine ekledi.

Sinop TOKİ Şehit Fatih Erer Spor Kulübü Güreş Takımı bugün yurda dönecek. 

Editör: Serhat Özşahin